Marlow Ropes Ltd weer op sterkte na doorstart

Na het faillissement in november 2005, maakte het Britse bedrijf Marlow Ropes LTD begin 2006 een doorstart. De drie oorspronkelijke divisies kregen elk een nieuwe eigenaar. English Braids, producent van industrieel en nautisch touwwerk, kocht de afdeling Marlow Cordage over. Beide merken gingen onder eigen naam verder. Nu een jaar later is Marlow weer op volle sterkte.

De investeringen in marketing, technologie, onderzoek en ontwikkeling zijn hoog. De voorraden zijn aangevuld en er komt een nieuwe fabriek in Hailsham, vlakbij London. Dat betekent dat er meer werkgelegenheid in aantocht is. Jan-Pieter Botman van On Deck: “Ze zijn er goed bovenop gekomen. Er is nu duidelijk meer geld om de producten te marketen. Gelukkig is Marlow behouden gebleven, want het is toch wel één van de grootste leveranciers van kwalitatieve lijnen voor de zeilsport.” Dat blijkt ook uit de sponsoring van het Britse olympische team en het Offshore Challenges Sailing Team van Ellen MacArthur en Nick Moloney.

Tijdens de Mets 2005, de marine vakbeurs in Amsterdam, gonsde het gerucht dat de Britse fabrikant van Marlow-touwwerk bankroet was. De Nederlandse distributeur LA 84 was toen nog maar net bij On Deck ingetrokken. In de overtuiging dat Marlow een doorstart zou maken, besloot Botman direct de resterende voorraad op te kopen. Botman: “Dat is onze redding geweest, want daardoor konden we het afgelopen jaar blijven leveren. Nu draaien ze in Engeland weer volop.” Marlow Ropes LTD is bovendien terug op de Mets, die van 14 tot en met 16 november 2006 in de Amsterdamse RAI plaatsvindt.

Over On Deck
In 2005 gingen Imhoff en LA 84 gezamenlijk verder onder de naam On Deck. Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug levert nu sterk touwwerk, doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding. Daarnaast distribueert On Deck grote en innovatieve topmerken als: Le Chameau laarzen, Baltic zwemvesten en harnassen en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

Bron: www.on-deck.nl, 01-11-2006;