Medische adviesraad voor haven R’dam

Rotterdam – De Rotterdamse haven heeft een eigen medische adviesraad. De raad moet adviseren over alle medische, ziektekundige of gezondheidsbedreigende problemen in het haven- en industriegebied. Naast havenarts W. de Hoed bestaat de raad uit bacterioloog dr. P .L. C. Petit, internist dr. D. Overbosch en viroloog prof.dr. A. D. M. E. Osterhaus.


De medische adviesraad is opgericht op verzoek van algemeen directeur mr. W. K. Scholten van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, die met de toenemende hoeveelheid internationale regels ter bescherming van de volksgezondheid wil kunnen beschikken over meer medische kennis. Scholten gelooft in het algemeen in het nut van alle inspecties van goederen, maar wil de noodzaak van de controles graag kunnen toetsen.


,,Rotterdam is de grootste haven van de wereld, waar dus ook de meeste goederen worden overgeslagen,” licht een woordvoerder toe. ,,Veel van die goederen moeten in verband met de bescherming van de volksgezondheid worden gekeurd. Maar die inspecties hebben vaak een negatieve in vloed op het logistieke proces.”

Bron: Rotterdams Dagblad, 12-06-2003;