Meest gelezen nieuws op MaritiemNieuws.nl in 2017

Een terugblik op het afgelopen jaar! Wat was in 2017 het meestgelezen nieuws op MaritiemNieuws.nl?

1. DEME investeert 500 miljoen in 2 mega schepen
DEME versterkt haar vloot met de krachtigste snijkopzuiger ter wereld Spartacus en het nieuwste generatie offshore installatieschip Orion. Een investering van 500 miljoen euro. Met een combinatie van vermogen, grootte en nieuwe innovaties wordt mega-cutterzuiger Spartacus een nieuwe benchmark in de baggersector. Spartacus wordt gebouwd door Royal IHC in Nederland en in de zomer van 2019 opgeleverd.

2. VIDEO: Recordklus Pioneering Spirit voltooid
Het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit, heeft weer een nieuw record op zijn naam. Het bijzondere schip van Allseas heeft in de Noordzee het olieplatform Brent Delta in zijn geheel van zijn plek getild, en is momenteel onderweg naar Engeland. Het platform weegt 24.000 ton, iets zwaarders werd nog nooit opgetild. (video logo)

3. Mega order Barkmeijer Shipyards
Barkmeijer Shipyards heeft een order van 70 miljoen euro binnen gesleept voor de bouw van twee sleephopperzuigers voor Hanson in het Verenigd Koninkrijk. Hanson investeert in de twee nieuwe sleephopperzuigers van 3.000 kubieke meter voor zijn mariene aggregaat vloot. De schepen worden in 2019 opgeleverd.

4. VIDEO: Gigantisch olieplatform vaart Rotterdam binnen
Donderdagochtend rond 9 uur voer het gigantische olieplatform ‘Western Isles’ op het Heavy Lift schip ‘Xin Guang Hua’ het Calandkanaal van Rotterdam binnen. Xin Guang Hua is het op één na grootste afzinkbare schip ter wereld. De FPSO Western Isles is een gevaarte van 32.000 ton. De komende dagen wordt het platform gelost en naar Keppel Verolme gebracht. (video logo)

5. Duizenden zien Chinees containerschip losgetrokken worden
Op maandagavond rond 21.00 uur is het vastgelopen schip CSCL Jupiter van de China Shipping Line losgetrokken. Het schip van 366 meter lang was vanuit Antwerpen onderweg naar Hamburg toen het vastliep in de Westerschelde in de buurt van Bath.

6. VIDEO: Nieuwe jacht van Damen ‘Game Changer’ gelanceerd
Damen heeft haar nieuwe Yacht Support vessel ‘Game Changer’ te water gelaten. Het jacht is 70 meter lang en heeft een helikopterplatform. In de zomer van 2017 zal ze vaarklaar zijn. Dit jacht is speciaal voor eigenaren die zich willen begeven buiten de gebaande paden en de kosten lager willen houden.

7. Boskalis bestelt een zelfvarende megacutter bij IHC
Boskalis heeft een nieuwe zelfvarende megacutter besteld bij IHC. Het wordt een zusterschip van de Helios die op dit moment bij IHC wordt afgebouwd en later dit jaar in de vaart wordt genomen.

8. VIDEO: Containerreus MOL Triumph komt aan in Rotterdam 
Het indrukwekkende containerschip MOL Triumph is vrijdag binnengevaren in de Rotterdamse haven. Het is de eerste van drie containerschepen met een capaciteit van meer dan 20.000 TEU die Rotterdam de komende weken aandoen.