Meivakantie in het Marinemuseum in Den Helder

Tijdens de meivakantie heeft het Marinemuseum in Den Helder allerlei leuke activiteiten op het programma staan zoals maritieme schilderijtjes maken, een tinnen soldaatje beschilderen, schrijver Marcel van Driel komt voorlezen en er zijn theatervoorstellingen te zien. Het Marinemuseum in Den Helder is dé plek waar je de marine echt kunt beleven. Ontmoet zeehelden, bekijk wapens en uniformen, leer over de ontwikkeling van techniek aan boord en ontdek de geschiedenis van de Rijkswerf. Uniek zijn de drie museumschepen, waarvan onderzeeboot Tonijn het meest in het oog springt.

Programma:

23 april: Kennis door TheaterDe theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met humor over hun werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

24, 25, 26 april: is er TingieterIn in het kinderatelier. Van 11.00 tot 16.00 uur is tingieter Jan Veenendaal aanwezig. Hij giet de prachtigste figuren, zoals zeilschepen en matroosjes. Koop voor €1 je eigen figuur en beschilder het.

28 april: Schrijver Marcel van Driel leest voor, bekend van onder andere de Superheldenreeks, schreef voor het museum het boek ‘Alle hens! Stoere marineverhalen’ met drie korte verhalen. Luister naar twee van deze verhalen op locatie in het museum: ‘Luchtgevaar’ in het Torentje en ‘Drie lagen van duisternis’ in de onderzeeboot. Om 13.30 en 14.30 uur.

30 april: Kennis door TheaterDe theatrale rondleiding ‘Wervianen’ neemt je mee op een ontdekkingsreis door de expositie ‘Schip en Werf’ in de Geschutmakerij. De wervianen vertellen met humor over hun werkzame bestaan. Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

2 en 3 mei: maritieme schilderijtjes makenIn het kinderatelier maken we maritieme schilderijtjes, met gipsen scheepjes en zeedieren. Het kinderatelier is open van 11.00 tot 16.00 uur.

4 en 5 mei: Het kinderatelier staat in het teken van Bevrijdingsdag. Na deelname aan een vredesmissie ontvangen (oud-)militairen een onderscheiding. Tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen kinderen hun eigen onderscheiding maken en een wens aan de bevrijdingsslinger toevoegen.

7 mei: Treedt het Kennis door Theater op met ‘Een eiland ontsnapt’ over aan boord van Abraham Crijnssen. De voorstelling belicht de bijzondere wijze waarop het schip in de Tweede Wereldoorlog aan de Japanners wist te ontsnappen. Beleef het avontuur door de ogen van 2 opvarenden! Om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

 

Photo:

Related news

List of related news articles