Miriam Maes nieuwe voorzitter RvC Havenbedrijf Rotterdam

  • binnenland

Miriam Maes is benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van het Havenbedrijf Rotterdam. Dat heeft de Raad van Commissarissen besloten. Maes had al sinds 1 januari 2016 zitting in de Raad van Commissarissen.

Miriam Maes volgt Rutger van Slobbe op die sinds 2006 zitting had in de Raad van Commissarissen en sinds mei 2011 voorzitter van de Raad  was. De derde termijn van Van Slobbe eindigt per 1 januari 2018. Commissarissen kunnen maximaal drie termijnen van vier jaar benoemd worden. Miriam Maes (1956) heeft een brede, internationale ervaring in operationele management functies bij Unilever, ICI, Texas Utilities en EDF. Na de eerste twintig jaar van haar loopbaan vooral in de voedingsmiddelenindustrie gewerkt te hebben, ligt de afgelopen vijftien jaar het accent van haar werkzaamheden met name op de energiesector en klimaatverandering.

Met de benoeming van Miriam Maes ontstaat er een vacature in de Raad van Commissarissen die binnen afzienbare termijn zal worden ingevuld.

Onderscheiding Van Slobbe
Rutger van Slobbe kreeg donderdag 14 december op de Dag van de Haven het Groot Anker van het Havenbedrijf Rotterdam uitgereikt. De hoogste onderscheiding van het Havenbedrijf werd pas vijf keer eerder uitgereikt. Van Slobbe ontving de onderscheiding uit handen van Allard Castelein, CEO Havenbedrijf Rotterdam, als blijk van dank voor zijn grote bijdrage die hij in diverse functie in zijn lange carrière heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

Meer over Miriam Maes
Maes was onder meer Adviseur van het Ministerie van Energie en Klimaatverandering in het Verenigd Koninkrijk en Senior Fellow van het Klimaat en Energie Programma van de trans-Atlantische Think-Tank ‘The German Marshall Fund of the United States’.

Maes is ook oprichter en Co-Chairman van het “Energy Transition Forum 2.0”, een platform voor dialoog tussen bedrijven en de overheid in de Verenigde Staten en Europa over de manier waarop de transitie naar een veilig, betaalbaar energiesysteem met een lage CO2-uitstoot kan worden versneld.

Miriam was tot mei van dit jaar Voorzitter van de Raad van Bestuur van het de beursgenoteerde Belgische hoogspanningsnetbeheerder Elia.

Miriam Maes heeft de Nederlandse nationaliteit en woont in Londen. Ze is afgestudeerd aan Nyenrode Business University.

 

Related news

List of related news articles