Multipurpose ship ‘Patriot’ van Braveheart Marine gedoopt

Op 1 september is het nieuwe Javenine schip van Braveheart Marine gedoopt door Clara Eschbach, vanaf het begin werkzaam bij Braveheart. Het schip is gebouwd door Javeline International en heeft de naam ‘Patriot’ gekregen. Dit zeewaardige multifunctionele werkschip is speciaal ontworpen voor crew tendering, hydrografisch en seismologisch onderzoek en survey activiteiten. De Patriot is het 4e schip dat Javelin International oplevert aan Braveheart Marine. 

De Javelin is een multipurpose vessel. Het vaartuig is geschikt voor hydrografisch en seismologisch onderzoek, crew tendering en ondersteunende activiteiten, zoals transport van apparatuur of vracht, duikondersteuning, ondersteuning voor windmolenparken en het beveiliging van andere vaartuigen. De Javelin 25.25 kan 24 uur per dag, zeven dagen per week voorbij de 200 mijl zone opereren. Zo’n groot operatiegebied vereist dat de bemanning voor een langere periode op zee blijft. Daarom heeft de Javelin niet alleen veel werkruimte en 12 zitplaatsen, maar ook 10 slaapplaatsen, 2 toiletten en een douche, een watermaker en een volledig uitgeruste kombuis.

Klaar voor een klus voor Tideway
De patriot gaat nu richting Zeebrugge in België. Het schip en de bemanning worden ingezet op het Rentel offshore windfarm voor de Belgische kust voor Tideway.

 

Technische specificaties Javelin 25.25
Lengte 25,90 meter
Breedte 7,00 meter
Diepgang 1,45 meter
Bruto tonnage 127 ton
Motoren 2x MAN V12 met 1.400 HP
Maximale snelheid 25 knopen
Zeeoppervlak Zee A3
Drinkwatercapaciteit 4.000 liter
Brandstofcapaciteit 25.000 liter
Grijze watercapaciteit 600 liter
Watercapaciteit Watermaker 600 liter / 12 uur
Accommodatie 10 slaapplaatsen
2 toiletten
1 douche
Volledig ingerichte keuken