Neptune Energy verhoogt productie met 110.000 vaten per dag

Olie- en gasbedrijf Neptune Energy heeft verklaard dat de productie met 110.000 vaten olie-equivalent (boe) per dag omhoog gaat met de nieuwe projecten in de komende twee jaar. Volgens Neptune gaat de stijging van de Dvalin- en Nova-projecten in Noorwegen en Merakes in Indonesië komen. Vandaag publiceerde het bedrijf de financiële resultaten over het derde kwartaal.

neptune-duva Foto Neptune Energy
Image, Neptune Energy.

De drie projecten zijn allemaal recente acquisities. Vorige maand kocht Neptune de Britse en Noorse dochterondernemingen van Edison E & P van Energean. Dvalin en Nova maakten deel uit van deze transactie.

Neptune verwierf ook een 20 procent werkbelang in de East Sepinggan PSC en een 30 procent werkbelang in de East Ganal PSC in Indonesië van de Italiaanse oliegigant Eni. De ontwikkeling van Merakes bevindt zich in de PSC van East Sepinggan.

Neptune heeft een nog hoger investeringsprogramma voor 2020 van ruim 1 miljard dollar om de productie te verhogen .

Jim House, CEO Neptune: “Onze acquisitie van de Noordzee-activa van Edison E&P van Energean Oil & Gas past uitstekend bij onze bestaande portefeuille in Noorwegen en het VK en biedt extra middelen. En de ontdekking bij Echino South in Noorwegen is een van de grootste van het jaar op het Noorse continentale plat en heeft het potentieel om snel te ontwikkelen.