Neptune Energy wint Innovation of the Year Award met PosHYdon Project

Lex de Groot, managing director van Neptune Energy in Nederland, heeft gisteravond de Innovation of the Year Award in ontvangst mogen nemen tijdens The World Energy Capital Assembly in Londen. Neptune Energy was samen met haar partners genomineerd voor de PosHYdon pilot. Dit is de eerste offshore groene waterstofpilot ter wereld en integreert drie energiesystemen op de Noordzee: offshore wind, offshore gas en waterstof.

René Peters (TNO), Lex de Groot (Neptune Energy), Jan Willem van Hoogstraten (EBN), Jacqueline Vaessen (Nexstep) en René van der Meer (Project Manager PosHYdon, Neptune Energy)
René Peters (TNO), Lex de Groot (Neptune Energy), Jan Willem van Hoogstraten (EBN), Jacqueline Vaessen (Nexstep) en René van der Meer (Project Manager PosHYdon, Neptune Energy), de winnaars van de The Oil & Gas Council Innovation of the Year Award voor PosHYdon pilot.

De PosHYdon pilot is een initiatief van Nexstep en TNO in nauwe samenwerking met de industrie. Het heeft als doel ervaring op te doen met het gebruik van een electrolyser op zee en het in de praktijk testen van de integratie van diverse energiesystemen.

“Ook internationale erkenning voor innovatieve kracht van Nederland”

Lex de Groot: “Dit is een mooie erkenning voor hoe we in Nederland als offshore gassector samen bezig zijn met de energievoorziening van morgen. Deze Innovation Award is dan ook niet alleen een erkenning voor Neptune Energy en haar partners TNO, Nexstep, EBN en TAQA, maar ook een internationale erkenning voor de innovatieve kracht van Nederland.

Bekijk de video met uitleg en werking van het PosHYdon Project.

Meer informatie over de pilot en hoe deze werkt is, vindt u hier.
Fotobijschrift: Op de foto v.l.n.r.: René Peters (TNO), Lex de Groot (Neptune Energy), Jan Willem van Hoogstraten (EBN), Jacqueline Vaessen (Nexstep) en René van der Meer (Project Manager PosHYdon, Neptune Energy).