Lex de Groot aan tafel bij Coco Kossmann in de Navingo Career Podcast

#15 – Lex de Groot, Managing Director Neptune Energy: ”Wij hebben een Speaking Up Culture”

In deze aflevering van de Navingo Career Podcast is Lex de Groot te gast. Hij is Managing Director van Neptune Energy, de grootste olie- en gasproducent op Nederlandse bodem. Voor een bedrijf wat fossiele energie produceert is Lex de Groot bepaald geen ‘fossiele’ leider. Zijn bedrijfsvoering en visie zijn modern en duurzaam. Hij is zelf veganist en rijdt in een Lexus😉

Lex de Groot aan tafel bij Coco Kossmann in de Navingo Career Podcast

Neptune Energy bouwt aan een duurzame toekomst, alles bij dit bedrijf draait om de energietransitie. Wil jij meewerken aan de energietransitie en/of een duurzame(re) baan? Dan heb je misschien wel meer gemeen met dit bedrijf dan je in eerste instantie zou denken. 

View on Spotify.

In de podcast bespreekt Coco ongeveer alles met Lex. De spannende roerige tijd waarin wij nu leven en waarom het produceren van waterstof op zee en het opslaan van CO2 in lege gasvelden duurzaam en efficiënt zijn bijvoorbeeld. En komt het ooit nog goed met de historisch hoge energieprijzen? Coco vraagt het allemaal aan Lex.

Naast het nieuwe duurzame kantoor in Den Haag en hoe Neptune Energy omgaat met Corona legt Lex uit wat de ‘speaking up culture’ bij Neptune Energy is en waarom hij ‘ownership’ van de werknemers zo belangrijk vindt voor het bedrijf. En waar komt zijn fascinatie voor mijnbouwkunde vandaan? Wat zijn de leermomenten? Wat is er mooi aan leiding geven? En hoe duurzaam is Lex zelf eigenlijk? De belangrijkste conclusie is toch wel dat de energietransitie een transitie is, en dat alle ideeën en toepassingen nodig zijn om deze te realiseren en dat we niets hebben aan elkaar uitsluiten, we hebben elkaar nodig.

Lex de Groot heeft 30 jaar ervaring in de upstream olie- en gassector in verschillende rollen, voornamelijk op het Nederlands continentaal plat. Lex heeft een bewezen staat van dienst in het identificeren en nastreven van kansen die groei en waardecreatie mogelijk maken. Hij ziet het als zijn taak om de bedrijfsefficiëntie te blijven optimaliseren binnen een cultuur waarin veiligheid de hoogste prioriteit heeft. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Delft waar hij een graad in Mijnbouwkunde heeft behaald.

Lex de Groot

Meer weten over deze sector? Blijf rond kijken op www.NavingoCareer.com
Of heb je een vraag voor de podcast of wil je iets kwijt? Stuur dan een berichtje naar [email protected]