Nieuwe locatie van STC Group geopend door Aboutaleb

De nieuwe schoollocatie van STC Group aan de Waalhaven is officieel geopend door burgemeester Aboutaleb, wethouder De Jonge en voorzitter Frits Gronsveld op 29 september. De nieuwe campus staat midden in het toekomstig werkveld van onze mbo’ers die voorbereid worden op een carrière in haven, logistiek, luchtvaart, rail of wegtransport.

Het transparante gebouw biedt een aantrekkelijke leeromgeving voor studenten en een fijne werkomgeving voor docenten en andere collega’s die hoogwaardig mbo-onderwijs mogelijk maken. Naast ruime leslokalen, open leercentra, kantines en een grote sportzaal, biedt de locatie ruimte om op de dagelijkse praktijk gericht onderwijs mogelijk te maken. Nieuw op deze locatie is de praktijkruimte Warehouse van de toekomst. Hier kunnen logistieke studenten aan de slag met het onderzoeken, uitvoeren en verbeteren van logistieke processen en handelingen.

Met het naastgelegen vmbo-gebouw aan de Anthony Fokkerweg vormt de nieuwe locatie een campus. “De brug die de twee gebouwen verbindt, symboliseert de link tussen het vmbo en mbo. Voor veel jongeren is de stap van het vmbo naar het mbo een lastige. Deze twee met elkaar verbonden gebouwen op Rotterdam-Zuid tonen aan dat een verticale vakinstelling als STC Group deze stap makkelijker en vloeiender maakt”, aldus wethouder Hugo de Jonge.

Kijk naar de studiemogelijkheden binnen de STC Group op www.maritiemecarrieregids.nl.