Nieuwste cruiseschip ‘MSC Grandiosa’ voor het eerst in Rotterdam

Vanochtend is de ‘MSC Grandiosa’ aangekomen in Rotterdam, het nieuwste en grootste cruiseschip van MSC Cruises. Het cruiseschip zou aanvankelijk om 10 uur aankomen maar meerde om 7 uur al af aan de Holland Amerikakade van Cruiseport Rotterdam. Volgens MSC Cruises is dit het meest milieuvriendelijk en innovatieve cruiseschip ter wereld en is het nieuwe vlaggenschip van de Zwitserse rederij.

MSC Grandiosa Foto MSC Cruises on Twitter 4-11-2019
MSC Grandiosa aan de Holland Amerikakade in Rotterdam. Foto MSC Cruises.

Maidentrip

Dit is de maidentrip van het schip en dus de eerste keer dat het Rotterdam aandoet. De kapitein heeft van René de Vries, Havenmeester van Rotterdam, officieel de sleutel van de stad en een plaquette overhandigd gekregen om het schip met bemanning te verwelkomen.

View on Twitter.
View on Twitter.

MSC Grandiosa is 331 meter lang en heeft plek voor ruim 6.200 passagiers aan boord. Het schip is gebouwd in St Nazaire, Frankrijk en op weg naar Hamburg waar ze zaterdag 9 november wordt gedoopt. Het schip is van alle gemakken voorzien met veel eet- en drinkgelegenheden, entertainment, zwembaden en exclusieve Yacht Club.

Het schip is klaar voor walstroom alleen Rotterdam nog niet

Het schip is klaar om aangesloten te worden op walstroom, alleen is dit in Rotterdam nog niet mogelijk. Als het schip aan de kade ligt en aangesloten wordt op walstroom is het niet meer nodig om de motoren te laten draaien en scheelt dit enorm in de uitstoot. Er zijn in de wereld nog maar 3 havens waar zulke grote schepen zich kunnen aansluiten op walstroom.

View on Twitter.

Er zijn 2000 reisagenten aan boord gestapt die de nacht door gaan brengen op het schip en bijgepraat worden over alle milieu vriendelijke innovaties op het schip en het aanbod voor de gasten. Op dinsdag 13:00 uur vertrekt het schip richting Hamburg. De eerste vertrekt vanuit Genua in Italië op 23 november.

Het zusterschip ‘MSC Virtuosa’ komt in 2020 in de vaart.