BP

Oliebedrijf BP schrapt 10.000 banen

Oliebedrijf BP gaat 10.000 banen schrappen dit jaar. Dat maakte topman Bernard Looney tijdens een call met werknemers bekend. De meeste ontslagen zullen voor het einde van dit jaar vallen. Volgens BP is dit nodig om het bedrijf te verkleinen en klaar te maken voor de energie transitie, die versneld wordt door het coronavirus. Op dit moment werken er 70.000 mensen bij BP.

BP

De meeste ontslagen zullen voor het einde van dit jaar vallen. De woordvoerder van BP zegt dat het voornamelijk om kantoorpersoneel gaat, bij de operationele medewerkers in de frontlinie zullen geen ontslagen vallen.

“Dit proces is voornamelijk te danken aan de drive die we in februari hebben aangekondigd om de wereldwijde organisatie van bp volledig te veranderen, het platter en kleiner te maken en geschikt voor de energietransitie. De pandemie van Covid-19 en de daaruit voortvloeiende meedogenloze omstandigheden op de energiemarkt hebben deze plannen versterkt en versneld”, aldus de woordvoerder van BP.

BP maakte in februari bekend dat zij een fundamentele reorganisatie zouden ondergaan om hun nieuwe ambitie te waar te maken om tegen 2050 of eerder een energie neutraal bedrijf te worden.

BP had eerder al gezegd de uitgaven dit jaar met een kwart te verlagen vanwege de crisis en de moeilijke marktomstandigheden in de oliesector. Ook wordt gesneden in het aantal topmanagers. Looney trad in februari aan als topman en is bezig BP af te slanken, ook in verband met de overgang van de productie van olie en gas naar hernieuwbare energiebronnen.

Begin april zei BP dat er geen ontslagen zouden vallen “in de komende drie maanden” als gevolg van de bezuinigingen door het coronavirus.