Futureland. Foto, Port of Rotterdam

Ontdek Maasvlakte 2 in de herfstvakantie

FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, is een goede bestemming tijdens de herfstvakantie. Naast het vaste programma met bustours en vaartochten door de modernste haven van Europa, staan er veel extra’s op het programma. Jonge bezoekers kunnen meedoen aan de kidsquiz of knutselworkshop. Tieners en volwassenen nemen een kijkje in de tijdelijke interactieve tentoonstelling over de digitale haven of volgen een audiotour door het informatiecentrum.

Futureland. Foto, Port of Rotterdam
Futureland. Foto, Port of Rotterdam
Foto, Port of Rotterdam

Kidsquiz
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met stemkastjes en een demonstratie met technische proefjes. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kidsquiz is gratis. Reserveren is niet nodig.

Kinderworkshops
Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz geeft tijdens de herfstvakantie verschillende workshops voor kinderen. Met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – worden keien beschilderd en containerkijkdozen gemaakt. De activiteiten worden wisselend aangeboden. Deelname is gratis, reserveren is niet nodig.

Tentoonstelling ‘De digitale haven’
Bezoek de tijdelijke tentoonstelling ‘De digitale haven’. Deze tentoonstelling gaat over digitalisering van de haven. Welke rol heeft een bolder of drone hierin? Pak een tablet en duik met augmented reality in deze veelomvattende ontwikkeling, die de toekomst in razend tempo dichterbij brengt!

Lezing door de Douane
De Douane vervult een belangrijke rol in de Rotterdamse haven. Midden tussen de havens waar de grootste zeeschepen afmeren en dicht bij de uitgestrekte containerterminals houden zij toezicht op de in- en uitvoer van goederen. Daarbij ziet de Douane, in opdracht van meerdere ministeries, toe op de naleving van wetten en regels. Tijdens de exclusieve lezing eind oktober kom je meer te weten over de voornaamste taken van de Douane. De exacte datum en meer informatie over reserveren volgen via de website: www.futureland.nl.

Speurtocht Maasvlaktestrand
Speurneuzen gezocht! Wil je speuren op het Maasvlaktestrand? Haal je speurtocht op bij FutureLand en ga zelf op pad naar duin en strand en leer alles over de dieren en bedrijven in de omgeving. Misschien zie je wel een zeehond of zandhagedis! Tip: neem je verrekijker mee. De gratis speurtocht is op te halen bij de balie van FutureLand. De speurtocht begint bij parkeerplaats P3 van het Maasvlaktestrand aan de Maasvlakteboulevard.

Fietstocht Maasvlakte 2
Ontdek Maasvlakte 2 per fiets. Haal je gratis fietsroute op bij FutureLand en verken op eigen gelegenheid het nieuwste havengebied van Rotterdam! De rit van ongeveer dertig kilometer voert je langs vijf hotspots. De handige factsheet vertelt je waar je bent en wat je ziet. Tip: haal bij ons restaurant New Fork een lunchpakketje voor onder onderweg.

FutureLand Ferry en FutureLand Express
Dagelijks vaart de FutureLand Ferry door de nieuwste havens van Maasvlakte 2. Ervaar de grootste containerschepen en modernste terminals van dichtbij. Momenteel vaart de ferry langs het grootste schip ter wereld, de Pioneering Spirit. Of stap aan boord van de FutureLand Express. Tijdens deze rondrit laat een van onze voorlichters je de highlights van Maasvlakte 2 zien. In het weekend rijdt de FutureLand Express over het terrein van Sif dat funderingen voor reusachtige windmolens op zee maakt. Op de website www.futureland.nl staan de verschillende vaartochten, rondritten en aanvangstijden vermeld. Houd de social media-kanalen van FutureLand in de gaten voor de aankomst van bijzondere schepen.

Over FutureLand
FutureLand is het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2. FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2.

Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 11:00 – 17:00 uur. Van 1 mei tot 1 oktober en tijdens de herfstvakantie is FutureLand ook alle zaterdagen geopend van 11:00 – 17:00 uur. De toegang is gratis. De FutureLand Express en de FutureLand Ferry staan het gehele jaar klaar voor rondritten en vaartochten door de nieuwe havens. Bekijk de activiteiten en tijden op www.futureland.nl.
Adres: Europaweg 902, 3199 LC Maasvlakte, Rotterdam Havennummer 8360.

Geldende richtlijnen vanaf 25 september
Voor een bezoek aan het informatiecentrum zijn alle toegangsbeperkende maatregelen opgeheven. Een coronatoegangsbewijs is voor het centrum niet nodig en alle tentoonstellingsonderdelen zijn weer te bezoeken. Voor activiteiten gelden nog wel maatregelen. In de bus is gedurende de gehele rondrit een mondkapje verplicht, een coronatoegangsbewijs is niet nodig. Voor de rondvaart en voor het restaurant van FutureLand is een coronatoegangsbewijs en legitimatie verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Meer informatie over de richtlijnen vind je op www.futureland.nl.