Ontmoet topwerkgevers op MOCE’16

Op woensdag 20 april wordt voor de tiende keer het Maritime & Offshore Career Event (MOCE) georganiseerd in het WTC Rotterdam. Vanaf 10.30 uur opent MOCE haar deuren en kunnen bezoekers in contact komen met diverse topbedrijven uit de maritieme en offshore industrie. Speciaal voor deze jubileumeditie biedt de organisatie de bezoekers een uitgebreid programma, maar bovenal staat er een goed gevulde beursvloer met veel oude bekenden. Wij spraken met verschillende exposanten, waaronder Roll Group.

Wij spraken met Toon Le Coultre, projectcoördinator bij Roll Group, over zijn werkzaamheden en de mogelijkheden binnen Roll Group. Tevens spraken wij met HR-manager Nienke de Vries van Roll Group over hun deelname aan MOCE’16 en over wie zij hopen tegen te komen op de beursvloer.

Voorbereiden, begeleiden en volgen
Toon Le Coultre is projectcoördinator bij Roll Group en vertelt ons over zijn werkzaamheden. “Mijn taak als projectcoördinator is het voorbereiden, begeleiden en volgen van elk project, verscheping, gedurende het gehele proces. Hoe kunnen we in technische zin het transport uitvoeren, wat zijn de kosten, welke materialen zijn beschikbaar en moeten worden ingekocht, worden gefabriceerd en worden gepositioneerd?”, vertelt Le Coultre. Vervolgens moet de lading worden geladen en kan het schip vertrekken naar de haven van bestemming. Ik ben verantwoordelijk voor het efficiënt laten verlopen van de verschepingen. Een goede communicatie met de verschillende partijen en organisaties is daarom een belangrijk onderdeel van mijn baan”, gaat Le Coultre enthousiast verder.

Roll Group zoekt versterking
Roll Group is ook dit jaar weer aanwezig op MOCE. “MOCE is het grootse maritieme carrière event in Nederland. Vanwege het feit dat wij een organisatie zijn die met Nederlands sprekende bemanning vaart, komen wij tijdens MOCE perfect in contact met onze doelgroep”, vertelt De Vries. De Vries: “Roll Group is een snel groeiende organisatie en zijn daardoor altijd op zoek naar versterking. Wij zijn tijdens MOCE op zoek naar (toekomstige) zeevarenden maar ook komen wij ook graag in contact met interessante kandidaten die een walfunctie zoeken. Van Technical en Cargo Superintendents, tot Engineers”. Ontmoet Roll Group bij stand R124.

Naast Roll Group staan er ruim 100 andere topbedrijven uit de industrie voor u klaar op het Maritime & Offshore Career Event. Ook kunnen bezoekers diverse bedrijfspresentaties bijwonen over interessante projecten en case studies. In de Maritiemevacaturebank.nl Kubus kunnen bezoekers hun CV laten checken en allerlei tips krijgen over hoe zij zich het beste kunnen presenteren aan hun nieuwe werkgever. Nieuw dit jaar zijn de sollicitatietrainingen georganiseerd door Middle Point en het Stage Informatiepunt.

Deze inspirerende dag wordt van 17:00 t/m 18:00 uur afgesloten met een business borrel. Voor iedereen toegankelijk en een goed moment om te proosten, met elkaar in contact te komen en te netwerken. Aanmelden voor een bezoek aan deze carrière- en netwerkbeurs kan via de oranje button op www.MOCE.biz.