Oplaadpunt voor elektrische fietsen bij Zeemanshuis in Eemshaven

Vorige week donderdag hebben de directeur Groningen Seaports, Cas König, en de burgemeester van Eemsmond, Marijke van Beek het oplaadpunt voor elektrische fietsen bij het Zeemanshuis in de Eemshaven officieel in gebruik genomen. Het oplaadpunt is mogelijk gemaakt door sponsors. Cas König heeft het nieuwe bord 2018/2019 met daarop de namen van de sponsoren van het Zeemanshuis op deze bijeenkomst onthuld.

Oplaadpunt voor elektrische fietsen bij Zeemanshuis Eemshaven. Foto, Groningen Seaports.

Het oplaadpunt bevindt zich onder de vluchttrap vanaf de eerste verdieping aan de westzijde van het gebouw. Het is hiermee het meest noordelijke oplaadpunt in Nederland. Pal gelegen aan de fietsroute “Kiek over Diek”.

In de loop van 2018 zijn op het hellend dak pal op het zuiden naast de 48 aanwezige zonnepanelen nog eens 52 panelen bijgeplaatst. Hierdoor is het  Zeemanshuis ook in jaren met minder zon en strenge vorst volledig zelfvoorzienend geworden. De extra panelen zijn mogelijk gemaakt door de gulle donaties van sponsoren.

Sponsoren van het Zeemanshuis
Veel bedrijven in Delfzijl en de Eemshaven zijn nauw betrokken bij het Zeemanshuis en haar activiteiten. Dit werk kan niet plaatsvinden zonder sponsoring door het bedrijfsleven.