Oplossing APM-staking onder handbereik

Verladersorganisatie EVO is positief over de mededeling dat de vakbonden en de directie van containeroverslagbedrijf APM Terminals in de Rotterdamse haven woensdagochtend een akkoord hebben bereikt in het cao-conflict. Het is goed dat een oplossing nu onder handbereik is, maar het is jammer dat het zo lang heeft moeten duren, aldus EVO. De stakingen op de APM-terminal hebben verladers in het achterland veel schade en ongemak bezorgd.

Helemaal gerustgesteld zijn de verladers niet. De vakbonden hebben nu een afspraak gemaakt met de APM-directie en die afspraak moet nog door de leden van de bonden worden goedgekeurd. De bonden schorten de acties daarom op tot dinsdag om de komende dagen het onderhandelingsakkoord met hun leden te bespreken.

EVO heeft eerder al haar zorgen geuit over het langdurende conflict tussen de directie van APM en de havenarbeiders. Per werkonderbreking op de terminal loopt de schade voor andere bedrijven als gevolg van te late aanvoer van goederen, mislopende planningen en spaak lopende verkoopacties op tot honderdduizenden euro’s.

Meer… EVO