Pon Power publiceert whitepaper over koelsystemen

Op het online kenniscentrum van Pon Power zijn nu twee whitepapers (gratis adviesrapporten) te downloaden. De nieuwste whitepaper geeft meer inzicht in de werking van het koelsysteem van de motor en de koelvloeistof. In meer dan 40% van de gevallen waarin motorstoringen optreden, wordt het veroorzaakt of verergerd door het koelsysteem. Het goed onderhouden van het koelsysteem en het kiezen van de juiste koelvloeistof zijn daarom belangrijk om de motor probleemloos te laten draaien.

De eerste whitepaper gaat over vervuiling in motorsystemen. Die vervuiling kan op drie manieren doordringen in de motor zelf: via de lucht, via de olie en de brandstof. Daarnaast vervuilen restproducten van het verbrandingsproces en slijtagedelen van het normale slijtagegedrag de motor intern. Filters kunnen deze vervuiling tegen gaan.

Pon Power deelt vanaf nu meer technische informatie over de producten die zij levert. Door kennis te delen kunnen slijtage en onnodige reparaties aan Cat® diesel- of gasmotor/generator voorkomen worden. Daarnaast kunnen relaties met meer informatie in de toekomst sneller inspelen op verschillende situaties, maar ook het meeste rendement uit hun installatie halen. En zijn de operationele kosten onder controle te houden.

De sectie op de website zal in de toekomst nog uitgebreid worden met tips van onze service technicians en er wordt momenteel gewerkt aan uitbreiding van de whitepapers over andere onderwerpen zoals brandstof- en oliesystemen.

Kijk op pon-cat.com/kenniscentrum voor de eerste whitepapers en tips.

Bron: Pon Power, 17-06-2010;