Real life gamen in Amsterdamse haven met ‘The Port Game’

  • binnenland

Op vrijdag 3 juni lanceert Sherlocked in samenwerking met Havenbedrijf Amsterdam het nieuwe avontuurlijke spel: ‘The Port Game’. De Amsterdamse haven is 1 zomer lang het decor van een groot escape spel waarbij de spelers een code moeten kraken om de huidige energiedistributie democratischer te organiseren. En dat alles binnen 2,5 uur.

Het verhaal gaat over een uitvinder van een revolutionaire machine. Deze machine kan energie draadloos distribueren over een groot netwerk door kunstmatige intelligentie. De uitvinder heeft om nog onbekende reden de machine gesaboteerd. Het is aan de spelers om dit ongedaan te maken door verschillende uitdagingen. In teams, van 7 tot maximaal 42 spelers, zoeken zij naar oplossingen zodat de machine weer gaat draaien. De aanwijzingen zijn verstopt op een bijzondere locatie. Spelers die samenwerken, goed communiceren, creatief zijn en durven, zullen er in slagen om de codes te kraken.

Havenbedrijf Amsterdam wil met dit spel een bijdrage leveren aan haar ambitie om de haven op het gebied van hernieuwbare energie in 2030 tot de top te laten behoren. Als grote energiehaven is energieproductie- en levering een belangrijk thema voor de haven.

Het terrein is exclusief voor dit avontuur ingericht. Er is beperkt plek en ook zal de game voorlopig alleen in de zomermaanden worden gespeeld.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten