Reddingsbrigade 139 keer in actie in 1e week van de zomer

In de 1e week van de zomer kwam de Reddingsbrigade 139 keer in actie. 11 keer was dat voor een redding uit een levensbedreigende situatie. Gedurende 10 weken in de zomerperiode communiceert Reddingsbrigade Nederland wekelijks de hulpverleningen uitgevoerd door de lifeguards van de Reddingsbrigade op en om het water en geeft zij tips om veilig van het water te genieten. Vorig jaar kwam de Reddingsbrigade in de zomerperiode 8.227 keer in actie. Voorafgaand aan de zomer heeft de Reddingsbrigade in 2016 al 1.036 hulpverleningen uitgevoerd.

De meeste hulpverleningen in de afgelopen week betroffen omgeslagen of afgedreven vaartuigen en Eerste hulpverleningen. In 10 gevallen betrof het zoekgeraakte kinderen en in 5 gevallen zwemmers die in de problemen waren gekomen.

Reddingsbrigade Nederland zet zich in om Nederland ook deze zomer weer veilig van haar water te laten genieten. Dat doet de Reddingsbrigade door preventief toezicht te houden bij het strand en recreatiegebieden en door advies te geven hoe en waar je veilig kan zwemmen. Hierdoor kunnen veel ongevallen worden voorkomen.

Tips van de Reddingsbrigade om komende zomer veilig van een dagje aan het water te genieten:

1.     Ga alleen zwemmen op plaatsen waar dat is toegestaan en waar toezicht door de Reddingsbrigade (lifeguards) wordt gehouden.
2.     Houd kinderen altijd in de gaten, zowel in het water als op het strand. Blijf in het water op armlengte afstand bij kleine kinderen.
3.     Bedenk of je fit genoeg bent om te zwemmen of te watersporten en smeer goed in met zonnebrand.
4.     Kun je niet zwemmen? Ga dan maximaal tot je knieën te water.
5.     Zwem niet in de buurt van muien (= stroming die richting zee trekt).