Rolldock Sun voor het eerst in Rotterdam

Deze week is de Rolldock Sun, het eerste uit een serie van 6 dokschepen dat het in 2006 opgerichte bedrijf Rolldock uit Capelle aan den IJssel in India laat bouwen, voor het eerst in Rotterdam. Reden voor een feestje. Genodigden, bemanningsleden en Rolldock-medewerkers kwamen woensdag 18 augustus naar de Waalhaven om onder het genot van een hapje en een drankje het schip te bewonderen.

Het dokschip combineert float-in/float-out-, roll-on/roll-off- en lift-on/lift-off-mogelijkheden. “Innovatief bij de float-in/float-out-mogelijkheid is dat de Rolldock-schepen in ondiep water kunnen afzinken wat een voordeel is bij het vervoeren van bijvoorbeeld baggervaartuigen”, aldus Wout van der Zwan, managing director van Rolldock.

Het schip heeft al enkele reizen erop zitten, zoals zeven reizen tussen Thailand en Singapore met grote modules voor Exxon Mobile en het vervoer van een onderzeeër. Aanstaande maandag zal de Rolldock Sun naar Pakistan vertrekken om daar voor IHC een cutterzuiger af te leveren en aansluitend een tweede zuiger van Rotterdam naar China te brengen.

Navingo BV

Bron: Rolldock, 19-08-2010;