Royal IHC draagt 2e CSD over aan Suez Canal Authority

Royal IHC draagt tweede cutter suction dredger over aan Suez Canal Authority

Royal IHC heeft de cutter suction dredger (CSD) ‘Hussein Tantawy’ officieel overgedragen aan Suez Canal Authority (SCA). Deze mijlpaal markeert een belangrijk moment in de samenwerking tussen Royal IHC en SCA nu de bouw van de twee zusterschepen, volledig volgens ontwerpspecificaties, is afgerond.

Royal IHC draagt 2e CSD over aan Suez Canal Authority
Royal IHC draagt 2e CSD over aan Suez Canal Authority
Royal IHC draagt tweede CSD over aan Suez Canal Authority.

Met deze ondertekening beschikt SCA over twee van de meest competitieve CSD’s ter wereld, die klaar zijn om hun toekomstige taken op zich te nemen. Zowel de ‘Hussein Tantawy’ als de eerder opgeleverde CSD ‘Mohab Mameesh’ zijn 29.190 kW ‘heavy-duty rock’ CSD’s met een totaal geïnstalleerd baggervermogen van 4.800 kW. De schepen kenmerken zich door hun lange (147,7 meter) en slanke vorm en hebben de mogelijkheid om tot 35 meter diepte te baggeren.

Zodra de ‘Hussein Tantawy’ naar Egypte is getransporteerd, wordt hij daar definitief in gebruik gesteld. Hierna zal het schip worden ingezet voor het onderhoud en de verbetering van het Suezkanaal, dat de Middellandse Zee en de Rode Zee met elkaar verbindt.

“De toevoeging van de ‘Hussein Tantawy’ aan onze vloot zal onze positie in de markt versterken. Onze samenwerking met Royal IHC stelt ons in staat om ons te onderscheiden van onze concurrentie, wetende dat we de beste schepen hebben om het werk te kunnen uitvoeren”, zegt SCA’s voorzitter en algemeen directeur, admiraal Osama Rabie.

“We zijn verheugd om de tweede CSD te kunnen leveren aan onze gewaardeerde partner SCA”, aldus Royal IHC CEO Gerben Eggink. “Hun werk in het onderhoud van het Suezkanaal is van vitaal belang voor de wereldwijde economie. Dit is ons afgelopen jaar nog duidelijker geworden toen het kanaal werd gestremd. Dit schip zal SCA nog verder in staat stellen om een waardevolle bijdrage te blijven leveren aan deze onmisbare verbinding.”