SailTime Holland present tijdens Beneteau Opendeurdagen

In het weekend van 17 tot en met 19 november 2006 is SailTime Holland present tijdens de Bénéteau Opendeurdagen in Willemstad. De Bénéteau-dealer voor Zuid-Nederland, WayPoint Willemstad, organiseert het evenement in jachthaven de Batterij. Geïnteresseerden kunnen daar dagelijks tussen 10.00 en 16.00 uur de diverse modellen bezichtigen en zich uitgebreid laten voorlichten. SailTime Holland is ook met één van zijn nieuwste schepen aanwezig om meer informatie te geven over de mogelijkheden van Fractional Sailing. Om dit uit Amerika overgewaaide concept beter toe te lichten, ging op 25 oktober 2006 de vernieuwde website www.sailtime.nl online.

Het idee van ‘fractional sailing’ is dat de eigenaar zijn boot met zeven leden (members) deelt. Op die manier vallen de kosten per persoon lager uit. Bovendien voert SailTime het onderhoud en de reparaties uit. Op het IJsselmeer en in Zeeland vaart inmiddels binnen deze formule een aantal gloednieuwe jachten rond. Ze zijn allemaal van het gerespecteerde merk Bénéteau, waarmee SailTime in Europa een samenwerkingsverband heeft. Ragnar Koot van SailTime Holland: “Tijdens de Belgische tweedehandsbeurs Cap Okaz van vorige maand, werd het concept heel goed ontvangen. Wij mochten daar een groot aantal nieuwe members verwelkomen voor onze vestiging in Zeeland. Daarnaast is er veel interesse voor andere locaties in Zeeland en langs de Noordzeekust, zoals Willemstad, Breskens en Nieuwpoort.” Koot overweegt de uitbreiding naar die plaatsen: “Maar we willen er wel voor zorgen dat wij ons hoge kwaliteitsniveau kunnen handhaven, zodat de schepen altijd in perfecte conditie verkeren.”

Lidmaatschap
Een aankomend lid betaalt eenmalig inschrijfgeld ter hoogte van 500 euro. Tevens geldt een borg van maximaal 1.500,00 euro. Voor een nieuwe 34-voet Bénéteau bedraagt de maandelijkse fee 349 euro. Dat is inclusief alles, dus er komen geen extra kosten voor winterstalling, verzekering, jachthaven of onderhoud bij. Ieder lid heeft recht op minstens 3,5 etmaal per maand. In overleg kunnen dat er meer zijn zonder extra kosten. Het lidmaatschap gaat per 12 maanden.

Nieuwe website
Op 25 oktober ging de vernieuwde en informatieve website van SailTime Holland live. Deze is minder Amerikaans en meer Europees georiënteerd. Bezoekers van www.sailtime.nl kunnen alles te weten komen over Fractional Sailing. Ze kunnen zelfs brochures downloaden en over de ervaringen van bestaande members lezen.

SailTime International
SailTime Holland maakt onderdeel uit van de internationale SailTime® Licensing Group. Het initiatief kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels dertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er drie. Er wordt op dit moment aan de uitbreiding op het Europese vasteland gewerkt. Sinds kort is het motorbotensegment toegevoegd aan het concept. Hiervoor gelden dezelfde mogelijkheden. In Amerika functioneert die tak al ruimschoots.

Bron: Diabo, 10-11-2006;