SBM Offshore maakt opvolger van CFO van Rossum bekend

SBM Offshore maakte op 11 augustus dat de Raad van Commissarissen de opvolger van CFO van Rossum heeft aangedragen. De Brit Douglas Wood zal zijn functie overnemen vanaf 1 oktober. Eerder werd bekend genaakt dat van Rossum in 2017 zou stoppen. 

Wood heeft bij Shell sinds 1993 verschillende financiële en managementfuncties gehad. Onder meer als Vice President Finance & Planning Exploration (bij Shell Upstream International) en het meest recent als CFO van Showa Shell Sekiyu K.K. in Japan.

Op 30 november wordt Wood in een buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders voorgesteld als lid van de Raad van Bestuur voor de aankomende 4 jaar. Tijdens deze vergadering zal van Rossum aftreden als lid van de Raad van Bestuur en CFO.

Bruno Chabas, CEO van SBM Offshore: “We zijn blij om Douglas te verwelkomen in ons team. Zijn schat aan ervaring in de financiële wereld en de energie-industrie zal een waardevolle aanvulling op SBM Offshore zijn. We kijken ernaar uit om hem in de raad van bestuur te hebben.”