Succesvolle doop en tewaterlating MIONDO bij IHC Merwede

IHC Merwede heeft op 16 mei 2012 met succes de stationaire snijkopzuiger, MIONDO, gedoopt en te water gelaten. De ceremonie vond plaats op de scheepswerf in Sliedrecht. De snijkopzuiger wordt gebouwd voor het Engelse Marina & Ports Services Ltd.

De ceremonie werd verricht door mevrouw E. Currie, de echtgenote van de heer D. Currie, Managing Director van Marina & Ports Services Ltd. Het contract tussen Marina & Ports Services Ltd. en IHC Beaver Dredgers voor het ontwerp, de bouw en oplevering van het schip werd getekend in maart 2011. De kiel werd gelegd op 6 oktober 2011 en het schip zal in het derde kwartaal van 2012 worden opgeleverd.

Het baggerschip is een custom-built IHC Beaver® met een vermogen van 4,836kW en is geschikt om verschillende materialen te baggeren. Het schip is uitgerust met twee Cutter Special® dredge pumps, die speciaal zijn ontworpen met een grote boldoorlaat voor snijkoptoepassingen. De ankerboominstallatie zorgt ervoor dat de MIONDO kan werken op afgelegen plaatsen met weinig ondersteunend equipment.

Aanvullende informatie

Hoofdkenmerken
Naam: MIONDO
Type: Stationaire snijkopzuiger
Klant: Marina & Ports Services Ltd.
Bouwer: IHC Beaver Dredgers B.V.
Lengte: 63,70 m
Breedte: 14,00 m
Holte: 3,50 m
Maximale baggerdiepte: 17,00 m
Diameter zuigbuis: 650 mm
Totaal geïnstalleerd vermogen: 4.836 kW
Dagaccommodatie: 4 personen

Meer… IHC Merwede