Succesvolle tewaterlating SAPURA DIAMANTE bij IHC Merwede

  • binnenland

te water lating van de Sapura Diamante

IHC Merwede heeft met succes de pijpenlegger SAPURA DIAMANTE te water gelaten op de werf in Krimpen aan den IJssel. De doop is verricht door mevrouw Cristina Lucia Duarte Pinho, Executive Manager Petrobras E&P Service.

Dit schip voor Sapura Navegação Marítima, een joint venture tussen SapuraKencana en Seadrill, is de eerste in een serie van vijf compleet geïntegreerde offshore schepen, volledig ontworpen, geëngineerd en gebouwd door IHC Merwede. Na oplevering wordt het schip ingezet om voor de kust van Brazilië diepzee-olievelden te ontwikkelen tot een diepte van 2.500 meter voor Petrobras.

De SAPURA DIAMANTE is uitgerust met een pijpenleginstallatie, die is ontworpen door IHC Engineering Business. Deze bestaat uit twee benedendekse opslagcarrousels met een capaciteit van 2.500 ton en 1.500 ton. Een verstelbaar pijpenlegsysteem met een top tension van 550 ton wordt geïnstalleerd voor het plaatsen van flexibele pijpleidingen met een diameter van 100 tot 630 mm. De pijpenleginstallatie wordt gebouwd bij IHC Merwede in Sliedrecht. Het geïntegreerde automatiseringssysteem, de elektrische installatie en de complete elektrische machinery package is ontworpen en geleverd door IHC Drives & Automation.

“In korte tijd hebben we een intensieve samenwerking opgebouwd met Sapura Navegação Marítima. De tewaterlating van de eerste van vijf schepen, die we voor hen bouwen, is een mijlpaal,” zegt Arjan Klijnsoon, Managing Director van de Offshore divisie van IHC Merwede. “We bewijzen nogmaals dat we een betrouwbare partner zijn bij complexe projecten, aangezien de bouw van én het equipment én het schip volledig op schema ligt. Ook de bouw van het tweede schip, de SAPURA TOPÁZIO, vordert goed en loopt volgens planning.”

Mark Allpress, Project Manager van SapuraKencana: “Sapura is verheugd te werken met IHC Merwede voor de bouw van deze serie complexe flexibele pijpenleggers. IHC Merwede heeft laten zien dat het expertise en equipment van zijn bedrijfsonderdelen en lokale subcontractors efficiënt samenbrengt. Dit resulteert in schepen van hoge kwaliteit, die worden geleverd binnen de afgesproken termijnen. Sapura heeft er alle vertrouwen in dat de goede prestaties bij de bouw van de eerste twee schepen voortgezet worden bij de volgende projecten.”

Aanvullende informatie
Naam SAPURA DIAMANTE
Type 550 ton pijpenlegger
Klant Sapura Navegação Marítima
Bouwer IHC Offshore & Marine B.V.
Lengte 145,9 m
Breedte 29,9 m
Holte 13 m
Diepgang (operationeel) 7,2 m
Diepgang (max.) 8,3 m
Draagvermogen (operationeel) 7.025 ton
Draagvermogen (max.) 10.070 ton
Accommodatie 120 personen

Meer… IHC Merwede

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten