Tentoonstelling ‘Woeste Reddingen op Zee…’ in Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers

  • binnenland

Insulinde Rob van Assen

Succesvolle tentoonstelling van de fijnschilder Rob van Assen nog maar tot en met 5 januari 2014 te zien.

Galerie ArtBoutique exposeert al vanaf 31 augustus 2013 t/m 5 januari 2014 scheepsportretten van fijnschilder Rob van Assen in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers in Den Helder. Rob van Assen is een zeer getalenteerde, veel te bescheiden, fijnschilder van maritieme schilderkunst.

Reeds vele bezoekers bezochten de tentoonstelling, en in het boek waar bezoekers een boodschap kunnen achterlaten staan uitsluitend zeer lovende teksten. Een kleine greep hieruit: “Wat prachtig geschilderd! De woeste golven, het lijkt of je er midden in zit. Succes met uw expositie!” en “Wat ’n prachtige, ‘levensechte’ schilderijen! En ook heel mooi model van dat schip! Echt héél mooi en interessant! Ook mooi, interessant museum”. Ook kinderen reageren enthousiast, zo zegt Bram van 10 jaar oud “Ik vond het heel leuk en vet aanrader voor anderen.”

De schilderijen van Rob van Assen passen uitstekend in het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers. Hij heeft onder andere een aantal schilderijen van het Nederlandse Reddingwezen geschilderd, met schepen als de Carlot, de Insulinde, de Neeltje Jacoba, de Kurt Carlsen en de Gebroeders Luden, en die zijn ook weer in diverse modellen en verhalen terug te vinden in het Nationaal Reddingmuseum. Het schip de Insulinde is vast onderdeel van de collectie, en ligt als varend erfgoed voor het museum, alwaar er nog regelmatig rondvaarten mee plaats vinden in de zomer.

Op de bovenste etage, in een prachtige ruimte, zal gedurende vier maanden de tentoonstelling van Rob van Assen te zien zijn. De tentoonstelling is vrij toegankelijk voor museumbezoekers.

Bij de tentoonstelling is ook een speciale editie ansichtkaarten te koop, met de afbeeldingen van de schilderijen die tentoongesteld worden. De schilderijen zelf zijn ook te koop, en bij verkoop van een schilderij schenkt galerie ArtBoutique 10% aan het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

Het Nationaal Reddingmuseum is een interactief museum, leuk voor jong en oud en is bijzonder geliefd bij kinderen vanwege het hoge ‘doe-gehalte’. Er is veel te zien en te doen, en er is tijdens de kerstperiode bovendien een gratis kerstspeurtocht voor kinderen, waar leuke prijzen mee te winnen zijn.

Meer… Reddingmuseum 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten