Tewaterlating Heavy Lift Vessel – Oleg Strashnov

Met trots kondigt IHC Merwede aan dat de tewaterlating van het kraanschip Oleg Strashnov op zaterdag 22 augustus 2009 plaats heeft gevonden. Het schip is gebouwd in opdracht van Seaway Heavy Lifting door IHC Merwede Offshore & Marine in Krimpen aan den IJssel. Met een kraancapaciteit van 5.000 MT, de Oleg Strashnov is het grootste mono hull heavy lift vessel in de wereld en het grootste ship dat ooit door IHC Merwede werd gebouwd.

In maart 2007 heeft IHC Merwede Offshore & Marine het contract gekregen voor het ontwerpen en bouwen van het nieuwe kraanschip inclusief de integratie van de 5.000 MT offshore kraan volledig in overeenstemming met de eisen en wensen van de eigenaar met een snelle levertermijn. De kiellegging vond plaats op 3 april 2008.

Het schip is ontworpen om offshore platformen te installeren of te verplaatsen en onderzeese constructies op diepwater te installeren. Met dit kraanschip zal Seaway Heavy Lifting de beschikking hebben over een tweede veelzijdig kraanschip waarbij ze haar capaciteit ruim zal verdubbelen.

Op 22 en 24 augustus is het dekhuis van het kraanschip in twee delen naar de werf in Krimpen aan den IJssel getransporteerd. Kort hierna is het totale dekhuis door de Matador 3 op het schip gezet. Vervolgens wordt het helidek bovenop het stuurhuis gezet. Voor de bouw en afbouw van het dekhuis is een compleet onderaannemersdorp naast de hal neergezet inclusief projectbegeleiding.

Het komt niet vaak voor dat een dergelijk groot dekhuis binnen IHC Merwede gebouwd wordt. De accommodatie unit is geschikt voor 220 personen in met name 1 en 2 persoons hutten. Het bovenste deel is ca. 29 meter breed, 42 meter lang en 16 meter hoog. Het onderste deel is ca. 29 meter breed, 42 meter lang en 6,5 meter hoog. Het te hijsen gewicht is bij elkaar ca. 1.775 ton.

De Oleg Strashnov is het eerste schip dat aan de nieuwe afbouwkade komt te liggen. De afbouwkade met loswal heeft een totale lengte van 285 meter en is uitgerust met een 60 ton kraan en een 6 tons bouwkraan.
De bouw van de afbouwkade was onderdeel van een grootschalig uitbreidingsproject waarin ook de bouw van een panelenhal en een dienstencentrum voor de medewerkers, toeleveranciers en onderaannemers is voorzien. Doel van deze vernieuwingen is het optimaliseren van de werkprocessen en het verhogen van het rendement.

Bron: IHC Merwede, 31-08-2009;