The Ocean Cleanup kan beginnen aan proef door grote donaties

The Ocean Cleanup heeft aangekondigd dat zij sinds november 21,7 miljoen USD hebben opgehaald aan donaties. Met deze nieuwe bijdrage kan The Ocean Cleanup in het najaar beginnen met grootschalige proeven van de opruimtechnologie in de Stille Oceaan.

De donaties komen van diverse ondernemingen, waaronder het chemiebedrijf DSM en filantropen Marc en Lynne Beinioff, wel bekend van SalesForce, en Silicon Valley-ondernemer Peter Thiel. Met deze investeringen komt het totaal opgehaalde bedrag sinds 2013 op 31,5 miljoen USD.

“Onze missie is om de alle oceanen te ontdoen van kunststof. Met deze steun kunnen we een belangrijke stap zetten om dit doel te bereiken”, aldus Boyan Slat, oprichter en CEO van The Ocean Cleanup.

Op 11 mei wordt tijdens een presentatie verdere details gedeeld over de komende test en de resultaten van de huidige test bij Scheveningen.  Sinds juni 2016 is een prototype in de Noordzee bij Scheveningen geïnstalleerd. De 100 meter lange opstelling ligt circa 23 kilometer uit de kust. Doel van de proef was om gedurende 12 maanden te kijken in hoeverre het ontwerp van de drijvende barrière bestand is tegen extreme weersomstandigheden op zee