Ulstein breidt activiteiten in Nederland uit

Op 27 april 2011 is een memorandum of understanding (MOU) getekend tussen de Noorse ULSTEIN Group en het Nederlandse IDEA Heavy Equipment, waarin op hoofdlijnen afspraken zijn gemaakt over hoe zij hun krachten gaan bundelen.

In de MOU is overeengekomen om per 1 juli 2011 een nieuw bedrijf in Nederland operationeel te hebben met de naam “ULSTEIN IDEA Equipment Solutions b.v.”. Daarin worden de capaciteiten van ULSTEIN op het gebied van offshore scheepsontwerpen, maritieme equipment pakketten en scheepsconstructies gecombineerd met IDEA Heavy Equipment’s capaciteiten op het gebied van ontwerp en constructie van het operationele mission equipment. Hiermee wordt tevens de integratie tussen schip en mission equipment verder geoptimaliseerd.

“De succesvolle samenwerking met Ulstein Sea of Solutions geeft ons het vertrouwen dat de samenwerking met IDEA zal leiden tot een verdere groei van ons aandeel in het zware offshore segment van de markt” zegt Tore Ulstein, COO van “Design & Solutions” binnen ULSTEIN, en hij vervolgt: ” Bob Rietveldt wordt algemeen directeur van het nieuwe bedrijf en zal daarbij intensief samenwerken met Arjan Boezeman en Gilbert Rezette, eigenaren van IDEA Heavy Equipment.”

Deze unieke combinatie van de Noorse en Nederlandse maritieme clusters resulteert in een business model gebaseerd op gedeelde kennis en innovatie, een eerste in zijn soort.

Boezeman en Rezette kijken uit naar de samenwerking met ULSTEIN: ”Dit zal leiden tot een sterk bedrijf met een gezonde groeipotentie die inspeelt op de behoeften en mogelijkheden die er op dit moment zijn in de markt.

Dit wordt het tweede bedrijf van ULSTEIN in Nederland na het meerderheidsbelang in Ulstein Sea of Solutions in maart 2008 en onderstreept het continue internationaliseringsproces van ULSTEIN en hun streven naar het creëren van meerwaarde door hoogwaardige kennis en innovatie.

Bron: IDEA Heavy Equipment, 05-05-2011;