Van Dam neemt dienstverlener in wind- en zonne-energie over

Het familiebedrijf Hoekstra Suwâld uit Friesland is overgenomen door Van Dam B.V. uit Moerdijk (onderdeel van Gorgé Netherlands). Hoekstra Suwâld verzorgd onderhoud, installatie, revisies en alle werkzaamheden in wind- en zonne-energiesector en telt 35 werknemers in Nederland en 5 in Noord-Ierland. Van Dam B.V. ontwikkelt, produceert en onderhoudt brand- en explosiewerende deuren, wandsystemen en ramen in de olie-, gas- en windmarkt.

Managing director Leo van der Hoest van Gorgé Netherlands – Van Dam: “Met deze overname verbreden we onze kennis en netwerk in de sectoren van de fossiele energie (olie en gas), in combinatie met de duurzame energie (wind, zon en bio). De synergie met Van Dam ligt in de verbreding van ons producten- en servicepakket in de windenergie. Dit geldt met name op het gebied van offshore, maar ook op het gebied van samenwerking op technologische ontwikkelingen.”

De overname is begeleidt door Marktlink Fusies & Overnames. Volgens Marktlink projectleider Ronald van der Graaf was er veel interesse in het bedrijf omdat duurzame energie op het moment ‘hot’ is. “Uiteindelijk was de beste match met Van Dam en dat zagen beide partijen vanaf de eerste kennismaking”, aldus van der Graaf.

Over Gorgé Netherlands – Van Dam
Het bedrijf telt zo’n 70 medewerkers en heeft een omzet van circa €25 miljoen per jaar. Van Dam B.V. heeft een spreidingsgebied over de gehele wereld en heeft kantoren in Singapore, Dubai en Noorwegen. Van Dam B.V. is onderdeel van het Franse beursgenoteerde bedrijf Groupe Gorgé S.A.