Verlichte avondvaart als idyllisch schouwspel

Nat Sleepbootdagen Verlichte avondvaart 2 bron organisatie

Maar liefst 60 sleepboten en opduwers doen mee aan de verlichte avondvaart die in de late uurtjes van Hemelvaartsdag (29 mei) de kern van het Overijsselse Zwartsluis ruim een uur lang van de buitenwereld houdt afgesloten. Speciaal voor dit onderdeel van de Nationale Sleepbootdagen staan de twee bruggen in het dorp langdurig open. Het verkeer wordt omgeleid, maar wie verstandig is zet op tijd koers naar het Zwartewaterdorp in de IJsseldelta om getuige te zijn van een idyllisch schouwspel. Belangstellenden kunnen langs de boorden van Zwarte Water en Meppelerdiep getuige zijn van één van de hoogtepunten van dit maritieme spektakel dat de IJsseldelta drie dagen lang in de greep houdt.

De avondvaart is niet alleen een mooi schouwspel om naar te kijken, ook de oren ontbreekt het aan niets want de organisatie heeft ervoor gezorgd dat het festijn door meerdere muzikale groepen wordt ondersteund. Deze varen allemaal mee op de boten, zodat een sfeervolle entourage ontstaat.

Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis
Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis is een tweejaarlijks evenement tijdens het Hemelvaartweekend. In 2014 staat het van 29 t/m 31 mei voor de 12e keer op de evenementenkalender. Tijdens het grootste sleepbootspektakel van Nederland presenteren zich 180 sleepboten en opduwers aan de kaden van het sfeervolle dorp aan het Zwarte Water. Meegesleept worden in de idyllische avondvaart én genieten van het grootste sleepbootspektakel van Nederland?

IJsseldelta – Nederland in het klein
Zwartsluis ligt in de toeristische regio IJsseldelta, ook wel ‘Nederland in het klein’ genoemd omdat het alles te bieden heeft voor een totaalervaring op het gebied van water-, land- en stadsleven. Ontdek de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Hasselt met bruisende evenementen en schatten aan cultuurhistorie. Geniet van onze eeuwenoude rivieren, watersportparadijs Zwartsluis , tapijtstad Genemuiden en de prachtige natuur van Nationaal Landschap IJsseldelta.

Meer… Sleepbootdagen en Ontdek IJsseldelta