Vertrek Oasis of the Seas naar Southampton

 

Oasis of tje seas (Ries van Wendel de Joode) 2

Dinsdag 14 oktober arriveert de Oasis of the Seas voor de tweede maal aan de kade van Cruiseport Rotterdam. De verwachte aankomsttijd is 07.30 uur. Het grootste passagiersschip ter wereld keert dan terug van een dokbeurt bij Keppel Verolme. Daar verlaat het schip om 05.00 het 405 meter grote mammoetdok in de 2e Werkhaven (havennummer 4550).

De Oasis of the Seas blijft de hele dag aan de kade liggen. Daardoor biedt het ruimschoots de mogelijkheid aan circa 5.000 passagiers en bemanningsleden om aan boord van het schip te gaan. Ondertussen biedt het verblijf aan de pier scheepseigenaar Royal Caribbean de mogelijkheid om gasten te ontvangen. Zo zal om 11.30 uur havenmeester René de Vries het havenschildje van Rotterdam overhandigen aan de kapitein tijdens de ´Key &Plaque ceremony’. Omdat vanwege beveiligingsmaatregelen een groot gedeelte van de Wilhelminakade is afgezet vraagt het Havenbedrijf aan het publiek om toch maar zo veel mogelijk de Oasis of the Seas te bewonderen vanaf het Willemsplein, de Willemskade of de Westerkade.

De Oasis of the Seas vertrekt om 17.00 uur naar de Waalhaven. Daar keert het schip in de monding. Het schip passeert Schiedam om 18.15 uur, Vlaardingen om 18.30 uur, Maassluis om 19.15 uur en Hoek van Holland om 19.45 uur en vaart vervolgens naar Southampton.

Meer… Port of Rotterdam