VIDEO: BigLift Barentsz vervoert Jackup-platform naar Afrika

Onlangs heeft de ‘BigLift Barentsz’ een 11.700 mt Jackup-platform in Vlissingen geladen om het naar het westen van Afrika te brengen. Binnen drie weken is het platform veilig op zijn bestemming afgeleverd.


Het Jackup-platform heeft een totale breedte van 75 meter en de poten zijn 133 meter hoog. BigLift Barentsz was het juiste schip voor dit project. Ze heeft een groot, vlak dek van 125 bij 42 meter, met een sterk dek en een uniform grid van bulkheads en web frames, allemaal aangevuld met een geavanceerd ballastsysteem.

Er zat slechts drie weken tussen de ondertekening van het contract en het starten van de laadoperatie, samen met alle ontwerpen, engineering, inkoop en constructie.

Het platform stond in het water van de haven van Vlissingen, toen BigLift Barentsz er langzaam onderdoor voer met haar eigen motoren, twee boegankers, vier cross wires van haar eigen lieren naar het platform en een sterke sleepboot. Zodra BigLift Barentsz zorgvuldig was uitgelijnd met de frames van de Jackup, kon het platform veilig worden neergelaten om op het BigLift Barentsz-dek te landen.