VIDEO: Groenlandse walvis gespot in Zeeland

Voor de kust van Zeeland is een walvis gespot door Wilma Bronke en Ingrid Pul op maandagavond. Zij hebben meteen een enthousiast filmpje gemaakt van het dier. Het zou gaan om een Groenlandse walvis en dat is bijzonder want die is nooit eerder in Nederland gezien. Misschien is het dezelfde walvis die vorige week voor de Belgische kust was gezien.

Albert Dijkstra van Eerste Hulp bij Zeezoogdieren Zuid in Vlissingen zegt tegen Omroep Zeeland: “Ik heb de walvis zelf ook waargenomen. Het is volgens mij een volwassen exemplaar en wel twintig meter lang. We zijn ook nog het water op gegaan, maar door de invallende duisternis hebben we ‘m alleen nog kort gezien. Het dier zwom toen in zuidelijke richting.” Het zou gaan om dezelfde walvis die reeds in België was gesignaleerd. Als het om dezelfde walvis gaat als in België dan is uit foto’s gebleken dat er iets aan de staart van de walvis hangt. Touw of netten of zoiets. Dat zou niet goed zijn.” 

Stichting SOS Dolfijn blijft samen met EHBZ Zuid het dier waar mogelijk de komende dagen observeren en geeft het advies het dier niet te benaderen mocht deze opnieuw gezien worden. Waarnemingen graag melden via SOS Dolfijn nr ; 06-46656601

Bekijk hier het filmpje van de walvis die vorige week in België gespot is, vermoedelijk dezelfde Groenlandse walvis.