Haven of life, Oase van Leven. Foto, Havenbedrijf Rotterdam.a

VIDEO: Haventune: ‘Haven of Life, Oase van leven’

André Heuvelman en Joos van Leeuwen componeren haventune: ‘Haven of Life, Oase van leven’

Haven of life, Oase van Leven. Foto, Havenbedrijf Rotterdam.a

De Rotterdamse haven heeft voor de eerste maal een eigen haventune. Het muziekstuk is gecomponeerd door trompettist André Heuvelman en producer Joos van Leeuwen en uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). Het Havenbedrijf is een belangrijke sponsor van het orkest. ‘Haven of Life, oase van leven’ is vanaf donderdag 1 juli te horen op Spotify.

View on Youtube.

“De haven van Rotterdam is in transitie. Van werkplek naar een leefwerkplek. De stad en de haven versmelten in deze oase van leven waar verbinding, duurzaamheid, werk en wonen samenkomen. Van Rotterdam van samenleving naar samenbeleving”, aldus mede-componist André Heuvelman over het stuk.

“Wij zijn ontzettend trots op onze eigen haventune. De tune bevestigt de jarenlange relatie tussen RPhO en Havenbedrijf Rotterdam”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf. “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is sinds jaar en dag wereldwijd ambassadeur van de haven en het Havenbedrijf is een grote steunpilaar voor onze tournees. Als orkest van Rotterdam zijn we heel blij dat we die samenwerking nu ook op deze manier hebben kunnen verklanken”, aldus George Wiegel, algemeen directeur RPhO.

Haven of life, Oase van Leven. Foto, Havenbedrijf Rotterdam.a
Haven of life, Oase van Leven. Foto, Havenbedrijf Rotterdam.

Sponsorbeleid Havenbedrijf

Havenbedrijf Rotterdam sponsort al sinds jaar en dag het RPhO en het Gergiev Festival. Naast ondersteuning van het Reisfonds is het Havenbedrijf lid van het Gilde en neemt het jaarlijks deel met een aantal tafels aan het Gala. Ook is het Havenbedrijf vier jaar hoofdsponsor van het Gergiev Festival geweest en sponsort het dit jaar het 25-jarig jubileum.

Zie ook ‘The making of’ van de Rotterdamse haventune:

View on Youtube.

De sponsoring van het Rotterdam Philharmonisch Orkest en het Gergiev Festival past in het sponsorbeleid van het Havenbedrijf dat zich primair richt op de versteviging van de band tussen stad en haven. Daarom ondersteunt het belangrijke instellingen/iconen als het RPhO, Feyenoord, de Doelen, Muesum Boijmans van Beuningen, (Nieuwe) Luxor Theater en Diergaarde Blijdorp. Het Havenbedrijf sponsort ook culturele en sportieve evenementen om Rotterdam aantrekkelijk te houden als vestigingsplaats; als stad om in te wonen en werken. Om deze reden ondersteunt het Havenbedrijf ook evenementen als Wereldhavendagen, North Sea Jazz Festival, CHIO en ABN AMRO Tennistoernooi.