VIDEO: Jonge talenten komen met concrete oplossingen

Fokker, Damen, Boskalis, Heerema, IHC, Bolidt en Oceanco hebben de kracht van hun jongere talenten samengebracht in het Young Professionals programma. In teams van acht werken de YP’s in drie maanden naar oplossingen voor actuele uitdagingen.

De eerste challenge ‘Aquaculture 2050’ is gestart op 10 april 2018, de tweede onder de titel ‘Incubation Center’ op 10 juli en de derde challenge ‘Blockchain & Data’ gaat van start op 10 september.

Aquaculture 2050 Challenge
Heerema daagde begin april het team van Fokker, Damen, Boskalis en Heerema uit om in tien werkdagen het energieverbruik rondom hun nieuwe fish farm concept te onderzoeken. Het achtkoppige team young professionals ontwikkelde een model waarmee de perfecte locatie voor de aquabarge wordt berekend.

Op donderdag 13 september van 15.30 tot 19.00 uur worden de resultaten van de challenges gepresenteerd. Ook volgt een vooruitblik op de volgende vijf challenges. De bijeenkomst wordt begeleid door Jort Kelder en vindt plaats in de Duurzaamheidsfabriek. Ga voor aanmelden naar www.economicdevelopmentboard.nl/young-professionals-event