Vier de kerstvakantie in het Maritiem Museum Rotterdam

  • binnenland

De kerstvakantie van het Maritiem Museum staat dit jaar door de expositie ‘Yin & Jan – China & Nederland door scheepvaart verbonden’ geheel in het teken van China. Met rondleidingen en diverse leuke activiteiten voor het hele gezin. Het museum is tijdens de vakantie ook op maandag open.

Jong en oud creatief aan de slag
De Chinese cultuur heeft onze Nederlandse cultuur door de eeuwen heen beïnvloed. Ons Delfts Blauw is eigenlijk Chinees porselein. En ook in China is de invloed van de Nederlanders weer terug te zien. De scheepvaart heeft in deze wederzijdse beïnvloeding een cruciale rol gespeeld. De tentoonstelling ‘Yin & Jan’ laat dat zien aan de hand van talloze objecten. Voor het hele gezin zijn er leuke activiteiten in het teken van China.

Delftsblauwe tegel beschilderen
Creatievelingen kunnen aan de slag en een tegel in Hollandse of Chinese stijl versieren.
Wanneer: 24 december t/m 8 januari
Tijd: 12.00-16.00 uur
Voor wie: iedereen
Kosten: € 1,- (excl. entree)

Chinees kunstwerk van groente maken
De Chinezen zijn meesters in het snijden van prachtige figuren uit groenten. Tijdens de kerstvakantie kan iedereen leren hoe je van een simpele wortel een prachtig kunstwerk snijdt.
Wanneer: Dinsdag 27 december en dinsdag 3 januari
€ 1,- (excl. entree)

Uitvinders gezocht!
Jong en oud kan aan de slag in het uitvindingenlab. Daar wordt gewerkt volgens het tinkering principe: uitvinden zonder een vaste opdracht. Echte wetenschappers zullen de uitvindingen bekijken en ook kan er mee gebouwd worden aan een reuze knikkerbaan.
Wanneer: 28 december en 4 januari
Tijd: 12.00-16.00 uur
Voor wie: iedereen
Kosten: 2 euro per onderdeel (excl. entree)
Aanmelden: gewenst, maar niet noodzakelijk

Meer informatie op Maritiem Museum

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten