Vierde schip van DFDS op route Rotterdam-Immingham

Vanaf 3 oktober breidt DFDS haar vloot uit met een vierde schip op de route Rotterdam – Immingham. Het nieuwe schip, MV Friedrich Russ, biedt plaats aan 110 trailers en 112 chauffeurs. Deze route is een van de twee drukke vrachtroutes tussen Rotterdam en het Verenigd Koninkrijk. Ondanks de Brexit blijft de vraag naar transport stijgen. 

De vier schepen op de route Rotterdam – Immingham, Anglia Seaways, Corona Seaways, Fiona Seaways en Friedrich Russ, zijn gezamenlijk goed voor dertien afvaarten per week. Op de tweede route, Rotterdam – Felixstowe, biedt DFDS wekelijks zestien afvaarten.

“Met de inzet van vier schepen kunnen wij onze klanten dagelijks twee afvaarten van maandag tot en met zaterdag aanbieden én een vertrek op zondag. Het verhogen van de frequentie en de capaciteit is een enorme verbetering voor de export en forwarding industrie in Nederland, Duitsland en andere landen,” aldus Mikael Mortensen, Route Director Netherlands.

Vertrektijden zijn later
“In de middag vertrekken we om 15.00 uur uit Rotterdam in plaats van 14.00 uur en in de avonden vertrekken we om 20.45 uur in plaats van 20.00 uur,” aldus Mikael Mortensen.