Vlaamse Havendag in Gent 17 september

  • binnenland

De Gentse haven komt naar je toe! Onder dat motto kun je op de Vlaamse Havendag zelf ontdekken hoe de haven van Gent het vervoer van 51 miljoen ton goederen en grondstoffen per jaar in goede banen leidt. Bezoek op zondag 17 september 2017 de haven van Gent en maak kennis met alle transportmiddelen die de haven van Gent inzet om jouw favoriete producten tot bij jou te brengen: spoor, weg, binnenvaart en zeevaart.

3 Havendagdorpen
De activiteiten op de Havendag in Gent zijn geconcentreerd rond 3 dokken. Aan de Rigakaai (aan het Grootdok), het Mercatordok en het Kluizendok zijn de Havendagdorpen. Bezoekers zijn welkom voor een hapje, een drankje en een streepje muziek voorzien door Gent Festival van Vlaanderen.

Meevaren met het havenjacht Jacob van Artevelde
Vaar aan de Rigakaai mee met de Gentse Barge of de Benelux of stap aan het Kluizendok aan boord van het havenjacht Jacob van Artevelde of het passagiersschip Denick ll. Een gids vertelt je wat er zich op en rond het water afspeelt.

Laad- en losactiviteiten van DFDS zien
Aan het Mercatordok kun je vanaf 13.30 uur het dok invaren om de indrukwekkende laad- en losactiviteiten van een ro/ro-schip van DFDS te zien. Rij mee met een indrukwekkende vrachtwagen en waan je een stoere vrachtwagenchauffeur. Bekijk hoe grote machines staalplaten van een goederentrein lossen. Of maak een ritje met een reizigerstrein van de NMBS die voor de gelegenheid uitzonderlijk langs het Kluizendok rijdt.

Photo:

Related news

List of related news articles