Waardering Atagun lager

  • binnenland

De waardering van het ms Atagun is met USD 550.000 naar beneden bijgesteld. De directie van NBZ heeft hiertoe besloten omdat de cashflowproblemen bij de reder verder zijn opgelopen.

Na een moeilijke periode waarin de reder niet alle rentebetalingen aan NBZ kon voldoen, werd op instigatie van NBZ besloten van commercieel manager te veranderen. Dit gebeurde waarna het schip in de Noordzee is gaan varen en aanzienlijk meer ging verdienen. Tevens werd de technisch manager gewijzigd, eveneens met goed gevolg.

Door een aantal technische problemen en de moeizame communicatie met de reder presteerde het schip nog steeds niet optimaal. Ter overbrugging heeft NBZ het schip vervolgens via een dochtermaatschappij op timecharter genomen en werd tevens additioneel werkkapitaal verstrekt. Begin dit jaar trad wederom een storing op bij de (lading)verwarmingsketel, medio maart gevolgd door een definitief defect.

Omdat in het geheel niet duidelijk is hoe (en of) de reder deze laatste tegenslag inclusief tijdverlies en gederfde inkomsten, gaat betalen, is voor NBZ een uitermate onzekere situatie ontstaan, die de directie samen met raad van commissarissen heeft doen besluiten de waardering van de vordering op de Atagun met USD 550.000 naar beneden aan te passen. Het effect hiervan (een koersdaling van circa USD 1,22) is vandaag in de koers verwerkt. Vanmorgen noteerde het aandeel USD 35,46.

Bron… NBZ

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten