Walk-to-work schip Kasteelborg gedoopt in Den Helder

Op donderdag 25 oktober is het tweede Walk-to-work schip van Wagenborg Offshore ‘Kasteelborg’ gedoopt aan de Nieuwediepkade in Den Helder. Marjan van Loon, president-directeur Shell Nederland, heeft het schip gedoopt. De Kasteelborg is een walk-to-work emergency response & rescue vessel.

Marjan van Loon doopt walk-to-work vessel ‘Kasteelborg’ in Den Helder. Foto, Wagenborg.

Kasteelborg gaat als standby- en ondersteuningsvaartuig samen met de Kroonborg, die bijna drie jaar geleden in gebruik is genomen, al het onderhoud doen van de onbemande platformen op de zuidelijke Noordzee. Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) en Shell UK Exploration & Production (Shell UK) hebben hiervoor een 6-jarige overeenkomst getekend met Wagenborg Offshore voor de inzet van dit tweede walk-to-work vessel (W2W).

De Kasteelborg is qua grootte vergelijkbaar met Kroonborg, maar haar werkzaamheden zijn anders van aard. Kasteelborg wordt voornamelijk ingezet voor spoedeisende werkzaamheden en interventies, zoals het opstarten van installaties en het uitvoeren van klein correctief onderhoud. Hiermee kan de Kroonborg zich op de grotere geplande onderhoudscampagnes concentreren. Beide schepen werken vanuit Den Helder.

Door de komst van Kasteelborg kunnen NAM en Shell UK hun platformen verder vereenvoudigen, verduurzamen en ze nieuwe functies geven. Op de Noordzee gaan oude en nieuwe energievormen hiermee hand in handen samen. NAM, Shell en Wagenborg gaan samen die toekomst in.

Kasteelborg walk-to-work vessel. Foto, Wagenborg.