Watersporters varen het liefst met koningin Máxima of koning Willem-Alexander

HISWA2014

Nederlandse watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima of koning Willem-Alexander. Koffie blijft het favoriete drankje op het water en 82 procent van de watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. Dit blijkt uit onderzoek van de HISWA Amsterdam Boat Show onder 885 watersporters. HISWA 2014 wordt van 5 tot en met 9 maart gehouden in Amsterdam RAI.

Watersporters varen graag samen met anderen, bij voorkeur met vrienden (55%), partner (51%) of gezin (49%). Slechts 3% vaart het liefst alleen. Op de vraag met welke bekende Nederlanders men graag een dagje zou willen varen, kiest de meerderheid voor ons eigen koningspaar. Watersporters willen het liefst een dagje varen met koningin Máxima (62%) of koning Willem-Alexander (53%). Mannen varen liever met Doutzen Kroes (51%) en Chantal Janzen (53%), terwijl vrouwen vaker voorkeur hebben voor Humberto Tan (42%).

Koffie
Koffie blijft het favoriete drankje op het water (22%). Daarna volgt bier (18%) en wijn (16%). Mannen drinken liever koffie (23%), terwijl vrouwen vaker dan mannen voorkeur hebben voor wijn (21%). Een op de drie vrouwen ergert zich overigens aan alcoholgebruik op het water (32%).

Ergernissen op het water
De grootste ergernissen op het water zijn het dumpen van afval in het water (64%), mensen die de vaarregels niet kennen (50%) en te hard varen (48%). Men vindt dat de volgende maatregelen doorgevoerd moeten worden: een verplicht vaarbewijs voor elk motorboot (46%), een snelheidsbegrenzer op speedboten (25%) en geen windmolens in watersportgebieden (18%).

Grotere aankoopintenties
Maar liefst 82% van de Nederlandse watersporters ziet de toekomst in financiële zin (weer) zonnig tegemoet. 34% van de watersporters heeft grotere aankoopintenties dan vorig jaar op het gebied van watersport.

Meer… HISWA