Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma

Wereldhavendagen gaat dit jaar niet door

De Wereldhavendagen 2020 gaat niet door. De 43e editie stond gepland op 4, 5 en 6 september 2020. Ondanks dat dit weekend vooralsnog buiten het verbod op grote publieksevenementen valt, heeft de organisatie besloten het evenement te annuleren. De Stichting Wereldhavendagen wil desondanks de Rotterdamse haven alsnog in het zonnetje zetten en beraadt zich op de mogelijkheden.

Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma
Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma
Wereldhavendagen. Foto, Anne Reitsma

Het verbod op grote publieksevenementen geldt in ieder geval tot 1 september en desondanks is de Stichting Wereldhavendagen van mening dat met inachtneming van de beperkingen die momenteel en waarschijnlijk straks gelden, het niet realistisch is dat er een dergelijk groot publieksevenement kan plaatsvinden. Hierover is uitgebreid overleg gevoerd met de hoofdsponsors en -partners van de stichting.

Rotterdamse haven in het zonnetje zetten

“De organisatie streeft er echter wel naar om ook in 2020 de Rotterdamse haven traditiegetrouw in het zonnetje te kunnen zetten,” zegt Sabine Bruijnincx, directeur van de Stichting Wereldhavendagen. “Hoe dat eruit kan komen te zien, beraden we ons momenteel over. We streven ernaar om voor eind mei duidelijkheid te geven.”