Werkbezoek provincies en gemeenten bij Damen Shipyards Group

Onlangs bracht een select gezelschap een informeel werkbezoek aan Damen Shipyards Group, zowel de locatie in Hardinxveld-Giessendam als in Gorinchem.

Het gezelschap bestond uit de heer Franssen (Commissaris van de Koningin van de Provincie Zuid-Holland), mevrouw ir. De Bondt (Gedeputeerde van de Provincie Zuid-Holland), alsmede mevrouw Bieze en de heer Markink (Gedeputeerden van de Provincie Gelderland). Daarnaast waren de colleges van B&W van de gemeenten Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Werkendam, Woudrichem en Zaltbommel ook vertegenwoordigd bij dit werkbezoek.

Samenwerken op het water
Initiatiefnemer van dit bezoek is burgemeester P. IJssels van de Gemeente Gorinchem naar aanleiding van de doop van de Damen River Ferry 2306 “Gorinchem XI” op 1 maart 2012 door mevrouw ir. De Bondt. Deze veertaxi wordt geëxploiteerd door de Havendienst van de Gemeente Gorinchem (www.veerdienstgorinchem.nl) en onderhoudt op dit moment een verbinding over het water tussen de gemeenten Gorinchem, Woudrichem, Werkendam en Hardinxveld-Giessendam onder supervisie van de provincies Zuid-Holland en Gelderland. De rivieren de Afgedamde Maas, de Waal en Merwede (Boven- en Beneden) maken een wezenlijk onderdeel uit van de betreffende gemeenten en een intensieve samenwerking is daartoe essentieel. Denk hierbij o.a. ook aan een verregaande samenwerking op het gebied van calamiteitenbestrijding op het water.

Dit werkbezoek gaf Damen Shipyards Group de gelegenheid om uitgebreid haar organisatie te presenteren. Jos van Woerkum, directeur Damen Shipyards Hardinxveld, leidde de deelnemers rond over de werf waarna de veertaxi “Gorinchem XI” klaar lag om het gezelschap naar Damen’s hoofdkantoor in Gorinchem te varen. Hier werd men verwelkomd door CEO René Berkvens die een uitgebreide presentatie gaf over de 35 werven en andere wereldwijde activiteiten van Damen Shipyards Group. Na een rondleiding werd het werkbezoek informeel afgesloten met een lunch en zowel de genodigden als Damen kunnen terug kijken op een uitermate geslaagd werkbezoek.

www.damenshipyardshardinxveld.nl