Winnaars HISWA Boot en Product van het Jaar 2014 bekend

Essence-33

Een onafhankelijke jury, onder voorzitterschap van Hugo van Wieringen heeft bij de opening van de HISWA Amsterdam Boat Show 2014, op 5 maart, de Essence 33 uitgeroepen tot Zeilboot van het Jaar en de Interboat NEO 7.0 als Motorboot van het Jaar. Tevens werd de winnaar van de verkiezing HISWA Product van het Jaar bekendgemaakt. Die prijs ging naar de Secumar Survival. HISWA 2014 wordt nog tot en met zondag 9 maart gehouden in Amsterdam RAI.

HISWA Zeilboot van het Jaar
Onder de zeilboten viel de keuze op de Essence 33. Juryvoorzitter Hugo van Wieringen, tevens eigenaar van jachtontwerpburo Azure Naval Architects, over de Essence 33: “Een kwaliteitsboot van Nederlandse bodem. Prachtig afgewerkt en met een goede zit in de kuip, waardoor het een genot is om mee te varen. Uitstekende aandrijving op basis van elektromotor. Een hele mooie boot om te zien.” De andere genomineerde boten waren de Winner 9.00 en de Contest 42.

HISWA Motorboot van het Jaar
De jury koos de Interboat NEO 7.0 als Motorboot van het Jaar. Volgens juryvoorzitter Van Wieringen: “Een goed concept met optimale ruimte benutting. Door de modulaire bouw zeer flexibel in te richten, waarbij de vaarkwaliteit niet uit het oog is verloren. Voelt tijdens het varen groter aan dan hij in werkelijkheid is. Mede door het innovatieve onderwaterschip een echt vernieuwende boot.” Naast de Interboat NEO 7.0 waren ook de Vri-jon 29 OK en de Contest 52 MC genomineerd voor de prijs.

HISWA Product van het Jaar
Naast Zeilboot en Motorboot van het Jaar heeft een aparte jury, onder voorzitterschap van Jan Briek (hoofdredacteur ANWB/Waterkampioen), uit vijf genomineerden tevens het HISWA Product van het Jaar gekozen. De keuze viel uiteindelijk op de Secumar Survival. “Secumar Survival is een automatisch opblaasbaar reddingsvest van Secumar. Het reddingsvest beschikt over een ergonomisch gevormde schouderpartij voor een optimale bewegingsvrijheid; het is zeer geschikt voor lange reizen en door het nieuwe drijflichaam keert men sneller terug in de rugwaartse positie. Grote winst voor dit vest is het draagcomfort in combinatie met het verbeterde drijfvermogen”, aldus juryvoorzitter Jan Briek. De Secumar Survival is samen met de andere genomineerde producten te zien op het HISWA Innovatiepaviljoen.

Start van het watersportseizoen – 5 t/m 9 maart in Amsterdam RAI
De HISWA Amsterdam Boat Show staat traditioneel voor de start van het watersportseizoen. Met een handige indeling in acht werelden valt er voor iedere watersporter genoeg te zien en te beleven. Van bootaccessoires tot surfboards, van onderhoudworkshops tot manoeuvreerclinics en van navigatieapparatuur tot watersportkleding. En niet te vergeten de honderden sloepen, open zeilboten, daysailers en sportboten die doorgaans hetzelfde seizoen nog het water op kunnen. Nieuw is HISWA Klassiek, met een mooie collectie klassieke schepen en onderdelen waar de Nederlandse nostalgie vanaf spat. En de wereld van HISWA Fun is uitgebreid met een nog ruimer assortiment funsport producten en veel demonstraties. Na een bezoek aan de HISWA – van 5 tot en met 9 maart in Amsterdam RAI – kunnen beursbezoekers perfect voorbereid van het nieuwe watersportseizoen gaan genieten.

Meer… HISWA