Zoektocht naar mogelijk gezonken schip Hardinxveld levert niets op

Rivier Beneden Merwede

Politie, brandweer, Rijkswaterstaat en KNRM hebben op donderdagmiddag 13 november uren gezocht naar een mogelijk gezonken schip op de rivier de Beneden Merwede bij Boven-Hardinxveld. Er werd uiteindelijk niets gevonden.

Twee getuigen belden om 14.10 uur naar 112 om te melden dat ze een schip op de bewuste rivier uit het zicht waren geraakt. Het tweetal zag een groot én een klein schip achter elkaar aan varen en het viel hen op dat het kleinste vaartuig laag in het water leek te liggen. De twee richtten hun aandacht een halve minuut op iets anders en toen ze opnieuw keken, leek het scheepje te zijn verdwenen.
De getuigen belden vervolgens 112, waarna de hulpdiensten direct met groot materieel uitrukten. Enkele uren zoeken op het water, vanaf de oevers en met hulp van de politiehelikopter leverde niets op. Ook indirecte aanwijzingen die duidden op een gezonken schip, zoals olie op het water of wrakstukken werden niet gevonden. Rond 16.30 uur werden besloten het massale zoeken te staken. Eén boot van Rijkswaterstaat zocht nog ruim een uur met speciale sonarapparatuur, maar ook dat  leverde niets op, waarna ook deze actie gestopt werd. Bij de politie hadden in de tussentijd zich geen andere getuigen gemeld en werd evenmin melding van vermissing gedaan.