Zuid-Koreaanse havenautoriteit tekent voor 5 hectare op Distripark Maasvlakte West

Vandaag hebben de Busan Port Authority en het Havenbedrijf Rotterdam een contract getekend voor de uitgifte van 5 hectare terrein op het Distripark Maasvlakte West. Het Zuid-Koreaanse havenbedrijf is de launching customer voor het bedrijfsterrein. Van de 7 overgebeleven kavels zijn er al 6 gereserveerd.

Tijdens het ondertekeningen van het contract.
Busan Port Authority en Port of Rotterdam tekenen het contract.

De Busan Port Authority ontwikkelt op het Distripark Maasvlakte West een duurzaam warehouse van 30.000 vierkante meter waar voornamelijk Koreaanse dienstverleners gebruik van kunnen maken. Het warehouse wordt in de loop van 2021 in gebruik genomen.

De interesse in het gebied is volgens Maarten de Wijs, Business Manager Distribution and Warehousing van het Havenbedrijf Rotterdam, verklaarbaar. “Het is de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven. Het terrein bevindt zich op steenworpafstand van hoogfrequente deepsea-, shortsea-, binnenvaart- en spoorverbindingen. Ook ligt het Distripark gunstig ten opzichte van de A15, de truckparking Maasvlakte Plaza, het bestaande Distripark Maasvlakte en de goederenspoorlijn tussen de Maasvlakte en het Europese achterland.”

De laatste kavel van het Distripark Maasvlakte West is uitgeefbaar in diverse afmetingen. Er zijn geen beperkingen aan de bouwhoogte opgelegd wat het zeer geschikt maakt voor de ontwikkeling van grootschalige distributie. De Wijs: “Ik zie met name goede mogelijkheden voor chemie, koelvriesopslag en de distributie van hoogwaardige goederen.”