Tijdens reddingsactie. Foto, Wim Poppe KNRM.

#08 – Schip maakt water

In deze aflevering praten Coco en Floor met Wim Poppe, schipper bij de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij). Dit vrijwilligerswerk doet Wim naast zijn baan bij Total Energies waar hij zowel op kantoor als offshore werkt (veel maritiemer komen ze niet). Hij vertelt over wat hij zoal meemaakt en hoe het is om mensen in nood op het water te hulp te schieten of daadwerkelijk te redden.

Tijdens reddingsactie. Foto, Wim Poppe KNRM.

En hoe dat allemaal in z’n werk gaat van een melding tot binnen 10 minuten op een reddingboot moeten zijn. Daarnaast is het ook vooral een grote vriendenclub die elkaar veel zien tijdens oefeningen en het werk zelf natuurlijk en er wordt goed voor ze gezorgd als er een heftige of desastreuze actie is geweest. De vacature is een avontuurlijke dit keer, tweede engineer op de Stad Amsterdam! De drie-mast Clipper die de hele wereld over vaart met gasten. Dus ben je handig, heb je monsterboekje en ben je gezond? Check dan de vacatures op de website!

View on Spotify.

Wim Poppe

Hi! In het dagelijks leven ben ik werkzaam als Sr. Inspection / Corrosion Engineer bij TotalEnergies in de offshore gaswinning. Ik houd me hier voornamelijk bezig met de drukapparatuur op de productieplatforms. Maar daar draait het nu even niet om, naast deze uitdagende baan ben ik ook al meer dan 10 jaar actief als vrijwilliger bij de KNRM. Inmiddels in de rol van (plaatsvervangend) schipper.

Afkomstig uit een maritieme familie is het er aardig met de paplepel ingegoten om in deze sector terecht te komen. Na mijn opleiding tot MAROF aan de Hogere Zeevaartschool heb ik een tijd gevaren en in deze periode ben ik bij de KNRM terecht gekomen. Een prachtige club waar de passie van de mensen continu voelbaar is en altijd met het doel om anderen te helpen.

Bij de KNRM draait het om het helpen van anderen. Dit vooral door vrijwilligers, maar dan wel op een professioneel niveau. Met mijn achtergrond had ik een aardige voorsprong op maritiem gebied en ik gebruik dat dan ook graag om anderen hierbij te helpen. Uiteindelijk draait het om het team om een redding uit te voeren en we zorgen er dus, naast de vaste trainingen, ook gezamenlijk voor om dit team zo sterk mogelijk te maken.