#16 – Kerst!

Driving home for Christmas, dat geldt niet voor iedereen! Tijdens de Kerstdagen draait (bijna) alles gewoon door in de maritieme, offshore en energiesector. Wie zijn die mensen die tijdens de Kerst gewoon doorwerken op een offshore platform, een schip of in de haven?

Coco, Anna en Floor bellen met deze mensen om te vragen hoe dat is om tijdens de Kerst te werken en niet naar huis te kunnen. Wat vindt het thuisfront ervan? Wat zijn de tradities? En wat staat er op het Kerstmenu? En, wat maak je zoal mee als je met Kerst werkt. De gasten vertellen de meest uiteenlopende, grappige en ontroerende verhalen, veel plezier:) 

(Voor het eerst kon er met een aantal gasten video gebeld worden dat was natuurlijk extra leuk en uiteraard liepen er een aantal dingen helemaal anders dan gepland net voor de opname en tijdens de opname, maar dat is inmiddels onze podcast traditie;)

View on Spotify.

Onze Gasten:

Heilke de Heer, Assistent Purser bij Mercy Ships vertelt over hun candlelight carol traditie en de sfeer aan boord op hun gloednieuwe ziekenhuisschip de Global Mercy.

Henk de Graaf, Register Loods bij Nederlands Loodwezen vaart in regio Amsterdam en wordt warm ontvangen op de zeeschepen.

Het supergezellige duo: Berry van Ritbergen en Harry van der Sluis allebei Offshore Installation Manager bij ONE-Dyas. Wat er allemaal kan gebeuren op een offshore platform in Engeland en boven de Waddeneilanden tijdens Kerstmis. En hoe gezellig is het bij hun?!

Dirk-Jan Grootenboer, Digitaal Wijkagent bij de Zeehavenpolitie. Dit zijn de meest heftige verhalen over wat er gebeurt tijdens Kerst in de haven… Dirk-Jan weet er alles van, hij heeft 13 jaar tijdens de Kerst gewerkt en is dit jaar voor het eerst vrij om lekker met zijn gezin (met 4 kinderen) te kunnen cocoonen (maar hij kan het niet laten om alle digitale kanalen in de gaten te houden.

Pieter Dorreman, Kapitein bij Kotug. Hoe is het om 3 maanden van huis te zijn terwijl je vrouw hoogzwanger is van de tweede? Pieter vertelt.

Erik Vink, matroos bij IPS Powerful People. Vindt het altijd mooi om te werken tijdens de Kerst.

Voor alle luisteraars, hele fijne dagen, een gelukkig nieuwjaar en tot volgend jaar!