25ste Bikkeltocht 16, 17 en 18 oktober

  • binnenland

De studievereniging van scheepsbouwkunde, het UNFC, (Ut Navem Futuri Creemus,) organiseert dit jaar de 25ste editie van de Bikkeltocht. Elke zichzelf respecterende zeiler en scheepsbouwer moet deze tocht minstens één keer gevaren hebben.

De Bikkeltocht is een 70 kilometer lange zeiltocht door Friesland met polyvalken. Tijdens deze tocht mag er slechts gebruik worden gemaakt van spier- en windkracht als voortstuwing. Een nacht lang zullen de deelnemers bikkelen om de tocht der tochten uit te varen!

Op vrijdag 16 oktober 2015 zal om 23.00 uur op het eiland Rakkepolle (Heeg) het startschot worden gegeven. Daarna zullen de teams de Fluessen afzakken om vervolgens aan het zwaardere werk te beginnen. Bij de verschillende stempelposten staan er versnap­­eringen en een borreltje klaar om de moed er in te houden.

Na de lange tocht zullen de echte bikkels rond het middaguur finishen. ’s Avonds zal er met alle deelnemers worden genoten van een goed verzorgde maaltijd om daarna met z’n allen de tocht op een mooie manier af te sluiten met een prijsuitreiking en een feest.

De 25ste Bikkeltocht zal dit jaar op 16, 17 en 18 oktober 2015 plaatsvinden. Teams bestaan uit minimaal 3 en maximaal 5 personen. Het is ten zeerste aangeraden dat er minimaal 2 bemanningsleden zijn met zeilervaring. Kosten voor dit weekend zijn € 66,- pp, overnachting (17 op 18 okt.) Stayokay: € 16,- (incl. ontbijt). Let wel op, er is een beperkt aantal slaapplaatsen, dus wees hier snel bij!

Inschrijven kan op www.unfc.nl

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten